Morten_Wieghorst_AGF--2

 

AGF er endelig tilbage i landets bedste række. Men derfor skal der stadig arbejdes hårdt på alle parametre. Det gælder både på banen og i hovederne.

I morgen er AGF-truppen og Morten Wieghorst tilbage på træningsbanerne og så begynder forberedelserne til den nye sæson i Superligaen for alvor.

– Vi har taget det første skridt. Men vi skal være meget bevidste om, at der venter meget hårdt slid. Vi er nødt til at være meget ambitiøse i alt, hvad vi foretager os. Jeg tænker ikke kun på kampene i Superligaen. Jeg tænker på hverdagen og vores rammer, klubhuset, banerne. Det er jo – jeg ved ikke, hvad det rette ord er – men det er i hvert fald på tide, at der bliver gjort noget ved banerne. Man har ladet stå til i så mange år og har accepteret, at man ikke kunne bruge banerne i op til fem-seks måneder om året. Det er for mig en gåde. Men nu er arbejdet begyndt, og det bliver ganske fine baner, vi får, siger Morten Wieghorst til JP.dk.

 

Cheftræneren vil bl.a. arbejde på, at man får en bedre statistik på hjemmebane. Han har kigget tilbage i statistikerne og fundet frem til, at AGF kun har samlet flere point på hjemmebane end udebane i én Superligasæson i løbet af de sidste 10 år.

Der er altid store forventninger til en klub som AGF, både ude og indefra. Forventningerne er stadig velkomne, men det handler om at være realistisk og stadig have ambitioner, ifølge Wieghorst.

– Vi skal være dygtige til at formidle, hvor vi er henne i verden. En form for realisme. Men vi må ikke fjerne glæden og entusiasmen og forventningerne. Men der må ikke være forventninger om, at vi skal præge Superligaen næste sæson. For det kan vi ikke. Vi vil være meget ambitiøse. Vi underspiller ikke. Bestemt ikke. Vi er nødt til at styre det bedre sammen. Men det må ikke forveksles med, at vi smider ambitionerne. For vi vil arbejde vildt hårdt på at komme tilbage til der, vi helst vil være. Men vi skal have et bedre selvbillede, end det har været tilfældet, siger han.

AGF har første træning efter ferien i morgen mandag klokken 10:30 på Fredensvang.

Læs programmet for den første uge her.

Se programmet for træningskampene her.

I går blev kampprogrammet for den kommende sæson offentliggjort, se det her.