VFFAGF

Oprykker mod oprykker det er scenariet i mandagens kamp, hvor AGF skal på besøg hos Viborg FF. Her får du AGFFAN.dk’s optakt til kampen.

Kamptidspunkt mandag d. 27. juli 19:00 på Energi Viborg Stadion.

Viborg FF

I sæsonens første runde stod Viborg overfor noget af en mundfuld i form af mestrene fra FC Midtjylland. To mål fra midtjydernes kæmpetalent Pione Sisto slog viborgenserne i gulvet. Derfor vil Johnny Mølbys tropper efter alt at dømme gøre, hvad de kan for at få deres første point på kontoen, når det mandag gælder AGF. Serge Deble, der er en af holdets store profiler, var ude med en skade i opgøret mod midtjyderne. Han begyndte dog at træne med i midtugen.

Viborg har i sommerpausen sagt farvel til Nicholas Gotfredsen(leje), Antonio Stankov(leje), Simon Enevoldsen(kontraktudløb), Elson Hooi (endt lejeophold) og Martin Svensson (kontraktudløb). I stedet har klubben hentet Christian Sivebæk, Jonas Kamper og Jeroen Veldmate.

Viborgs seneste startopstilling: Friis Jensen – Pallesen, Rask, Veldmate, Poulsen – Kamper, Wichmann, Rømer, Andersen – Lerager – Curth.

-Jeg vil se et hold, der glæder sig til at spille på hjemmebane, og et hold, der vil tage initiativet i kampen. Vi møder et godt AGF-hold, der fik en god start på sæsonen, men vi spiller hjemme, og vi skal sætte vores dagsorden på kampen, siger Johnny Mølby, der tidligere har været assistenttræner i AGF, til Viborg FF’s hjemmeside.

AGF

“En debut man kan drømme om” Sådan sagde Daniel A. Pedersen efter sin første kamp i den hvide trøje. De fleste AGF fans havde nok også drømt om det resultat, som ‘de hviee’ hev hjem i sæsonpremieren mod Brøndby.

Da der var spillet knap otte minutter, lagde Danny Olsen en høj bold i dybden til Mate Vatsadze, som tog bolden ned, snød Daniel Agger og scorede til 1-0. AGF var godt med i 1. halvleg og producerede flere gode muligheder. I halvlegens sidste minut, gik det dog helt galt. Piscu havde clearet bolden, men så lavede Jens Jønsson det, som han selv kaldte for “en regulær hjerneblødning”. I stedet for at sparke bolden væk headede han bolden tilbage mod Steffen Rasmussen, der dog ikke kunne komme ordentligt til bolden på grund af en Brøndby-spiller. Og så endte læderkuglen for fødderne af Teemu Pukki, der udlignede.

Men AGF’s georgiske målmaskine Mate Vatsadze var ikke færdig.  Efter et kontrastød kort inde i 2. halvleg fik Elmar Bjarnason dirigeret bolden hen for fødderne af Bødlen fra Tbilisi, som scorede sikkert. På trods af et par usikre slutminutter fik AGF alle tre point med hjem.

Højdepunkter fra AGF – Brøndby

Indbyrdes opgør

Viborg er i statistikbøgerne ikke ligefrem en ønske modstander for AGF. I de seneste fem indbyrdes kampe med point på spil* har AGF vundet én, spillet én uafgjort og tabt tre med en samlet målscorer på 3-8.

AGF’s seneste sejr i en pointgivende kamp var således d. 3 november 2013. Osama Akharraz og Søren Larsen sørgede for de aarhusianske mål i 2-1 sejren.

Den seneste sejr over Viborg er dog kun et år gammel og kom i en pokalkamp, hvor Daniel Christensen og Mate Vatsadze stod for målene. 2-0 blev det opgør.

Her er højdepunkterne fra den omtalte 2-1 sejr.

*AGF’s skrivebords sejr fra 13/14 sæsonen er ikke regnet med.

Trupnyt

Morten Wieghorst har haft muligheder for at vælge på alle hylder til mandagens kamp, da truppen er fuldkommen skadesfri. Morten Wieghorst har udtaget 19 spillere til kampen, hvilket betyder at én skal sorteres fra inden kampstart.

Målmænd: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes.

Forsvar: Dino Mikanovic*, Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen, Jens Jønsson, Oskar Buur, Josip Elez*, Adrián ‘Piscu’ Lopéz.

Midtbane: Daniel A. Pedersen, Stephan Petersen, Danny Olsen, Kim Aabech, Ahmed Yasin, Elmar Bjarnason, Davit Skhirtladze.

Angreb: Jesper Lange, Mate Vatsadze og Morten Nordstrand.

Mulig startsopstilling

Steffen Rasmussen

Alexander Juel Andersen – Piscu – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Daniel A. Pedersen – Elmar Bjarnason

Kim Aabech

Stephan Petersen – Mate Vatsadze – Davit Skhirtladze

Kampinformation

 Michael Tykgaard fløjter opgøret i gang 19:00. Kampen kan ses på TV3 Sport 1  med optakt fra 18:15.

Vidste du at, Mate Vatsadze spiller sin Superligakamp nummer 25, hvis han kommer i aktion mod Viborg.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here