AGFRFC

Ceres Park danner rammen, når AGF og Randers FC møder hinanden i ALKA Superligaens 3. runde. Her er AGFFAN.dk’s optakt til kampen.

For to AGF’ere er søndagens kamp lidt mere speciel end så mange andre. Direktør Jacob Nielsen og midtbanespiller Elmar Bjarnason har nemlig begge en fortid i Randers FC. Søndag står de for første gang overfor deres tidlgere arbejdsgiver, når AGF og Randers FC møder hinanden for 19. gang i Danmarks bedste fodboldrække.

AGF

Efter en fremragende start på sæsonen med en sejr over Brøndby, skulle AGF mandag i aktion på udebane mod Viborg, en modstander som ‘de hvide’ plejer at have vanskeligheder mod.

I de meste af første halvleg dominerede AGF og var mest på bolden, uden der kom de helt store chancer ud af det. Defensivt stod holdet godt. Specielt Jens Jønsson gjorde sit til, at der blev sat en stopper for Viborgs hurtige og teknisk stærke ivorianer Serge Déblé.

2. halvleg forsatte hvor 1. halvleg sluttede. Kim Aabech fik en god mulighed for at heade bolden i kassen, men det blev ved chancen. Viborg var heller ikke ufarlige og fik faktisk bolden i nettet, men Serge Déblés scoring blev annulleret for offside. I det sidste kvarter blev betingelserne lidt sværere for AGF. Piscu fik sit andet gule kort og dermed rødt for hånd på bolden. Derfor handlede de sidste minutter om at sikre det ene point, og det lykkedes. 0-0 blev kampen. Dermed har AGF fire point efter to kampe.

Randers FC

På grund af en udsat kamp havde Randers først sæsonpremiere i ALKA Superligaen søndag eftermiddag.  FC Nordsjælland var på besøg hos kronjyderne. Det var gæsterne, som startede stærkest, men frem mod pausen var det hjemmeholdet, som tog teten. Viktor Lundberg scorede på en halvflugter fra kanten af feltet. Samme Lundberg gjorde, at der stod 2-0 til randrusianerne ved pausen. Den blonde svenske angriber var dog ikke færdig. Kort inde i 2. halvleg blev han spillet fri og fuldendte sit hattrick. Dermed har Randers tre point efter én kamp.

Randers’ seneste startopstilling: Karl-Johan Johnsson – Johny Thomsen, Mads Fenger, Jeppe Tverskov, Alexander Fischer – Mustafa Amini, Christian Keller, Nicolai Poulsen, Jonas Borring – Nicolai Brock-Madsen, Viktor Lundberg.

Indbyrdes opgør

I de seneste fem indbyrdes opgør  har AGF fået en sejr, spillet to uafgjort og tabt to. Sammenlagt er målscoreren for disse opgør 6-6.

Seneste sejr mod Randers blev et af få højdepunkter i det forfærdelige forår tilbage i 2014. Først var det Djiby Fall, som bragte randrusianerne i front i det 25. minut. De sidste 20 minutter af halvlegen blev nogle begivenhedsrige nogle af slagsen. Først fulgte Jesper Lange op på en ripost efter et langskudsforsøg fra Danny Olsen og udlignede. Alexander Juel Andersen gjorde det til 2-1, da han fra en spids vinkel sendte bolden i mål. Inden pausen blev Anders Kure, som havde fået en advarsel efter ét minut, udvist, da han fik sit andet gule kort. I slutminutterne fik  AGF en kontra, og her endte Danny Olsen med at lukke kampen med sit mål til 3-1.

Her er højdepunkterne derfra:

Trupnyt

Cheftræner Morten Wieghorst råder nok engang over en skadesfri trup. Den eneste han må se bort fra er Piscu, der som nævnt har fået karantæne. Josip Elez deltog ikke i fredagens trænings på grund af en mindre skade, men han er klar til kamp søndag. I alt er 19 spillere udtaget til kampen, det betyder at én skal sorteres fra inden opgøret.

Målmand: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes.

Forsvar: Dino Mikanovic, Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen, Jens Jønsson, Oskar Buur og Josip Elez.

Midtbane: Daniel A. Pedersen, Stephan Petersen, Danny Olsen, Kim Aabech, Ahmed Yasin, Elmar Bjarnason, Davit Skhirtladze og Malthe Dahl Overgaard.

Angreb: Jesper Lange, Mate Vatsadze og Morten Nordstrand.

Forventet startopstilling

Steffen Rasmussen

Alexander Juel Andersen – Josip Elez – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Daniel A. Pedersen – Danny Olsen

Kim Aabech

Stephan Petersen – Mate Vatsadze – Elmar Bjarnason

Kampinformation

AGF vs. Randers FC spilles på CERES PARK søndag d. 2. august med kick off allerede 13:30. Kenn Hansen er opgørets dommer.

Kampen vises på EurosportDK med optakt til kampen fra 13:00.

Eurosport var på besøg ved optagelserne til ugens AGFFAN.FM(Lyt her), for at lave et indslag til deres optakt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here