Kent Nielsen

Når AGF fredag aften kommer på besøg i Odense, bliver det et opgør mellem to traditionsklubber, der er kommet godt fra land i sæsonens første tre kampe. OB-træner Kent Nielsen forventer derfor også stort fremmøde til kampen, som han forudser vil blive ganske seværdig.

– Begge hold har fået en rigtig fin start. Det er også en væsentligt bedre start end man kunne forvente, så i begge lejre er der jo glæde over det. Vi ærgrer os selvfølgelig over, at vi ikke fik noget med fra Midtjylland, men vi ved også godt, at vi har præsteret, og vi har også fået pointene, så jeg er sikker på, at det er to meget selvtillidsfulde trupper som møder ind til den her kamp.

Men det er ikke blot de to holds spillere, som er fulde af selvtillid. En god sæsonstart i Smilets By giver altid flere tilskuere på lægterne, om det er ude eller hjemme. Det samme gælder i Odense.

– Der kommer mange mennesker. Vi havde 7.800 i den første kamp, og AGF plejer at møde talrigt op, og jeg er også sikker på, at der ikke kommer færre. Så rammerne er gode, og det der har været på banen fra begge hold, har også været godt, så jeg er sikker på at det bliver en seværdig kamp.

Særligt AGF’s sæsonpremiere har OB-træneren bidt mærke i. Her overlod AGF i højere grad spillet til Brøndby end han havde forventet – og med stor succes.

– Jeg må give stor ros til AGF for deres Brøndby-kamp, hvor de fik lagt den boldbesiddende del, som Wieghorst også står for, og viste en enorm taktisk og defensiv disciplin, der var med til at skabe det flotte resultat. Der er ingen tvivl om at begge hold gerne vil have bolden meget, og for vores vedkommende skal vi have kvalitet i spillet med bolden. Vi skal spille hurtigt med få berøringer, vi lave ordenlige afleveringer og så skal vi bevæge os hele tiden, så vi kan udfordre den fine defensive organisation AGF har fået opbygget.

Læs også: Optakt: OB vs. AGF

Men det er særligt AGF’s offensive kræfter som Kent Nielsen har fokus på. Aabech, Bjarnason og Vatsadze er i hans øjne AGF’s farligste spillere.

– Vi har stor respekt for de offensive kræfter som AGF har. Det er først og fremmest Aabech, som har x-factor og er kampafgørende. Han er en af dem, der både er farlig selv og som spiller de andre gode i den offensive del af spillet. Så Aabech må ikke have bolden for meget på den sidste tredjedel af vores banehalvdel. Bjarnason har nogle kvaliteter som han også har vist i Randers, blandt andet kan han gå ind i banen og skyde på mål. Vatsadze er kommet godt i gang i Superligaen efter en fin sæson i 1. Division, hvor han scorede mange mål.

Da OB tabte til FC Midtjylland var de i perioder under et højt pres som Kent Nielsen ikke mener, at de var gode nok til at komme ud af. Derfor er han også opmærksom på, at AGF godt kan finde på at tage teten og stå højt på banen for at lægge et tungt pres.

– Der er ingen tvivl om, at i de perioder hvor Brøndby havde bolden meget i vores kamp mod dem, der var vi ikke tilfredse med eget forsvarsspil og dermed også vores eget presspil. Jeg synes ikke vi var dygtige nok til at stresse dem og gøre det svært for dem i spillet med bolden. Og det er der vi også er udfordret som hold. I det organiserede pres og organisationen, der har vi stadigvæk nogle ting, vi skal have dygtiggjort os med. Mod Midtjylland var vi ikke dygtige nok til at spille ud af det pres, og det kan AGF måske også finde på at komme med.

Læs også: AGF opjusterer tilskuertallet fra Randers kampen

Ud over den evige rivalisering mellem de to klubber, vil kampen også være særlig for en af hjemmeholdets spillere. Mikkel Kirkeskov, der tørner ud som venstre back for OB har tidligere spillet fem år i AGF, indtil han sidste sommer skiftede til OB. Han vil ganske givet komme til at spille over for Stephan Petersen, som han kender fra sin tid i AGF.

– Kirkeskov har jo haft mange gode sæsoner i AGF, inden han skiftede videre. Det vil  være et ekstra krydderi på kampen. Der er ingen tvivl om, at det er en speciel kamp for ham, siger Kent Nielsen.

Han afviser dog, at Kirkeskovs kendskab til mange af AGF-spillerne har haft indflydelse på det taktiske oplæg til kampen.

– Hvis han var skiftet her i sommer kunne det måske godt have været, at der var noget, vi kunne have brugt, men det er der slet ikke nu.

Der er kickoff på Trefor Park fredag kl. 18. Hvis ikke man er taget til Odense kan kampen følges på TV3 Sport 1 med optakt fra kl. 17.30.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here