OBAGF

 

OB og AGF har begge fået en fornuftig start på sæsonen. Fredag aften mødes de to hold i deres indbyrdes opgør nummer 65  i liga-regi, når der bliver taget hul på 4. runde i ALKA Superligaen.

Få havde nok forventet at AGF skulle spille topkampe i denne sæsons Superliga. Der er da også kun spillet 3. runder , så der skal ikke meget til at ryge fra top til bund. En god start er heller ikke altid ensbetydende med et godt facit, man behøves bare at tænke tilbage på 2009/2010, hvor AGF i starten lå helt i toppen men endte med nedrykning. Dengang blev der snakket om medaljer. Denne gang tager man den meget mere med ro. Fokus er på at bygge på kamp for kamp, så man kan blive en fast del af den bedste danske fodboldrække.

Ikke desto mindre skal AGF som rækkens nummer 2 på besøg på TREFOR Park hos 4. pladsen fra OB.

OB

Kenn Nielsen tropper fik en flyvende start på sæsonen, der startede ud med sejre over Hobro og Brøndby, inden der ventede et topopgør mod FC Midtjylland i 3. runde. Kampen startede med chancer til begge sider, mens midtjyderne efterhånden fik overtaget og pressede OB. I stedet satsede odenseanerne på kontraspil og det bar frugt. Rasmus Falk kom alene igennem med målmanden, men OB profilen manglede skarphed i sin afslutning. Det så ud til at kampen skulle ende 0-0, da den gik ind i tillægstiden. Men så steg Morten Duncan Rasmussen til vejrs og headede bolden i kassen til stor ærgelse for holdet fra H.C. Andersens fødeby. OB har dermed 6 point efter tre kampe, hvilket pt. rækker til en 4. plads.

OB’s seneste startopstilling: Michael Falkesgaard – Oliver Lund, Hallgrimur Jonasson, Kasper Larsen, Mikkel Kirkeskov – Rasmus Falk, Mohammed El Makrini, Ari Skulason, Emil Larsen – Kenneth Zohore, Rasmus Festersen.

Form: T-V-V

Topscorer: Rasmus Festersen, 3 mål.

Karantæne ved næste advarsel: Mikkel Kirkeskov

AGF

Der var lagt op til et spændende lokalopgør, da AGF og Randers skulle møde hinanden for første gang i sæsonen søndag eftermiddag på CERES Park. Og det skulle vise sig at blive en af de kampe, som publikum med garanti sent vil glemme både for det gode og dårlige.

Ved pausen var AGF bagud 0-2, og der var intet, som tegnede til,at AGF skulle kunne komme tilbage i kampen. 2. halvleg var få sekunder gammel, da Randers var millimeter fra at komme på 0-3. I stedet gik tingene AGF’s vej. Stephan Petersen kom alene igennem med Kalle Johnsson, Petersen faldt til jorden og der blev dømt straffespark. Et tvivlsomt et kunne man se på gengivelserne.  Kim Aabech var hurtigt klar  til at sparke, men på grund af lidt tumult gik der et par minutter, før han kunne sparke. Det lod AGF’s 10’er sig ikke tynge af, med en iskold Panenka-afslutning satte han bolden midt i målet, mens målmanden kastede sig til siden. 1-2 med en halv time igen.

Aabech udlignede et kvarter senere efter gode kombinationer. Kort efter fik Randers’ Amini direkte rødt kort. Med fem minutter tilbage lagde den dobbelte målscorer Kim Aabech bolden ind i boksen, hvor Stephan Petersen dukkede op og headede AGF på 3-2. Minuttet efter blev netop indskiftede Kasper Fisker udvist, og dermed spillede Randers de sidste minutter med ni mand. AGF vandt 3-2. I 2. halvleg faldt seks af kampens otte gule kort. Med kampens resultat indtager AGF 2. pladsen i ligaen.

Form: V-U-V

Topscorer: Mate Vatsadze og Kim Aabech, 2 mål.

Karantæne ved næste advarsel: Daniel A. Pedersen.

Indbyrdes opgør

AGF har et lille overtag mod OB set over de seneste fem kampe. Her har ‘de hvide’ vundet tre og tabt to med en målscorer på 13-11. De to holds seneste opgør d. 5 maj 2014 endte med en OB sejr på 1-0, på mål af Bashkim Kadrii et kvarter før tid.

AGF’s seneste sejr over OB kom den 30. august 2013 og var måske endda mere begivenhedsrig end Randers kampen, målmæssigt. Først kom AGF bagud med 2-0 ti minutter før pausen, Osama Akharraz fik reduceret efter 44 minutter. Inden der var spillet fem minutter af anden halvleg, var AGF foran 2-3 på mål AGF Arthur Sorin og Alexander Juel Jensen. OB kom tilbage i kampen, da Morten Skoubo udlignede med en halv time igen. I det sidste kvarter scorede Søren Larsen, Jesper Lange og Davit Devdariani hver én gang, og ‘de hvide’ vandt derfor med hele 3-6 i Odense.

Se højdepunkterne fra opgøret her:

Trupnyt 

Dino Mikanovic blev skiftet ud mod Randers efter at have fået småknubs, men backen, der fik debut i kampen, er klar til fredagens opgør. Adrián ‘Piscu’ Lopez er tilbage efter endt karantæne. Morten Wighorst råder derfor over alle mand og har udtaget 19 mand til kampen, hvoraf én skal sorteres fra inden kampen.

Målmænd: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes

Forsvar: Dino Mikanovic, Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen, Jens Jønsson, Oskar Buur, Josip Elez og Adrian ‘Piscu’ Lopez.

Midtbane: Daniel A. Pedersen, Stephan Petersen, Danny Olsen, Kim Aabech, Ahmed Yasin, Elmar Bjarnason og Davit Skhirtladze.

Angreb: Jesper Lange, Mate Vatsadze og Morten Nordstrand.

Forventet startopstilling

Steffen Rasmussen

Dino Mikanovic  – Josip Elez – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Daniel A. Pedersen – Danny Olsen

Kim Aabech

Stephan Petersen – Mate Vatsadze – Elmar Bjarnason

Hvordan synes du, at AGF skal stille op mod OB? Kom gerne med bud og begrundelser herunder.

Kampfakta

Der er kick-off 18:00 i morgen fredag d. 7 august på TREFOR Park

TV3 Sport 1 viser kampen med optakt fra 17:30.

Lars Christoffersen fløjter kampen.

Vidste du, at sidst AGF vandt en kamp efter at have været nede med 0-2 på hjemmebane var i 1997 mod Hvidovre. Thomas Thorninger scorede to og Mads Rieper scorede et mål for AGF i den kamp. (Kilde InfostradaDK og Danskfodbold.com)

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here