Foto: AGF.dk
Foto: AGF.dk

Selv om Daniel Christensen kommer til at stå over for sin gamle klub i eftermiddagens kamp mod AaB, ser han det ikke som noget specielt af den grund. Det var det engang, men det er længe siden, og i dag er der ikke andet der tæller end en sejr til AGF.

Venstrebacken Daniel Christensen og AGF har fået en fantastisk start på tilværelsen som oprykker i Superligaen. Holdet står noteret for otte point efter fire kampe, så der er grund til optimisme i Smilets By – også selv om det kun er lykkedes at holde nullet en enkelt gang, som det skete, da det blev til 0-0 mod Viborg.

Daniel Christensen, der af de fleste blot kaldes DC, glæder sig til dagens kamp, men han er også bevidst om, at det kommer til at kræve hårdt arbejde at besejre AaB, der i forrige sæson tog ‘The Double’.

– Jeg forventer, at det bliver en meget lige kamp, hvor du vil se et AGF-hold, der vil give alt, for at give publikum en sejr mere. Men jeg tror også godt vi kan forvente et AaB-hold, der kommer til at arbejde stenhårdt. De har haft en lidt svær start under en ny træner og to kampe uden sejr, men vi skal gøre vores bedste og måske lidt mere for at hive en sejr hjem, forklarer han.

Læs også: Optakt: AGF vs. AaB

Ifølge DC skal man ikke lægge så meget i AaB lidt dårlige sæsonstart. Han mener ikke, at det er et bedre tidpunkt at møde dem end ellers, men han har noteret sig, at AaB er uden en af deres profiler.

– Det er som om de stadigvæk leder lidt efter hvem de skal spille med, og hvordan de skal spille. Nu er Würtz, der er en meget central spiller på holdet, skadet, så selvfølgelig har det set bedre ud for AaB. Men for bare 15 måneder siden vandt de både Pokalen og det danske mesterskab, så vi ved godt, at det er et stærkt hold, vi skal op imod.

Ofte har DC en ret god idé om, hvem han skal forberede sig på at spille overfor, men imod AaB er det ikke så simpelt. Holdet har stillet med tre forskellige på højrekanten i sæsonens første fire kampe, så det er ikke til at sige, hvem AaB-træner Lars Søndergaard har valgt placere der i dag. Den spænding bliver først udløst, når startopstillingerne offentliggøres en time før kickoff.

“Selvfølgelig er stemningen høj”

Ét nederlag i 24 kampe har sat sit tydelige præg. Stemningen i AGF-truppen er høj, men holdet er også klar over, at der skal arbejdes for sagen. Ingen i Superligaen får noget forærende, så der knokles mellem kampene for at blive bedre.

– Der er en super stemning! Man kan virkelig se, at folk arbejder stenhårdt til træning. Man kan også se, at de ting som Morten (Wieghorst, red.) gerne vil implementere på holdet, bliver bedre og bedre for hver træning, og folk bliver mere bevidste om hvordan det er vi skal spille, og de nye har været med til at løfte holdet på en rigtig positiv måde. Det er spillere, der gerne vil spille fodbold, og de er virkelig også kommet godt ind på holdet, så stemningen er høj, selvfølgelig er den det, men vi er også ydmyge omkring tingene, og der skal hårdt arbejde til, for ellers begynder det lige så stille at gå den anden vej.

DC kommer i eftermiddag til at stå over for sin tidligere klub, men det lægger han ikke så meget i. For ham handler det om AGF, hvor han kom til efter tre år i SønderjyskE. Skiftet til AGF har været det helt rigtige for ham, og han er begejstret for den type fodbold som holdet spiller under Morten Wieghorst. Det er noget andet end at spille i Haderslev.

“Aarhus er en god fodbold-by”

– Det var også en af grundene til, at jeg kom til AGF sidste år. Jeg synes det var et spændende projekt, og den måde som Morten gerne vil spille på så jeg mig selv som en del af, så jeg synes, at det har fungeret rigtig fint, og jeg er utrolig glad for at være kommet til AGF, siger han og fortsætter:

– Det er dejligt at være kommet til en storklub, hvor man kan mærke, at byen også er med holdet. Man kan mærke, at Aarhus er en god fodbold-by.

På trods af at DC indtager den måske sikreste plads på holdkortet lader han det ikke være en sovepude. Han er meget bevidst om, at der for tiden ikke er den store konkurrence om hans plads, men det kan der jo komme, så arbejdet til træning bliver ikke mindre af den grund.

– For mit eget vedkommende handler det om, at arbejde knaldhårdt til hver træning. Det kan godt være at jeg virker sikker på min plads, fordi der ikke lige står nogen klar til at spille venstre back, men hvis jeg gør det dårligt skal Morten nok finde et alternativ i truppen – det er jeg slet ikke i tvivl om! Så det handler også for mig selv om at være ærgerrig og gøre mit yderste til hver træning, ellers bliver jeg heller ikke selv bedre, og det er stadigvæk mit mål hele tiden at udvikle mig.

Det offensive kommer først

Med syv mål i de første kampe er AGF blandt ligaens mest scorende. Målmand Steffen Rasmussen er dog også blevet passeret en del gange, fem for at være nøjagtig, så der er noget at arbejde med i forsvaret. Mange nye er kommet til i den bageste kæde, og Wieghorst har endnu ikke lagt sig fast på, hvem han foretrækker. Som DC fortæller har holdet trænet med flere konstellationer, så han ved faktisk ikke, hvem der bliver hans forsvarskolleger mod AaB.

For ham er det heller ikke så vigtig. Det handler mere om at undgå at komme bagud, som det er sket i de seneste to kampe. Det defensive har dog ikke haft et ekstraordinært stor fokus til træning, Wieghorst positive spillestil handler i mindst lige så høj grad om selv at skabe noget.

– Det er klart, at det er lettere, hvis man ikke skal op og lave tre mål hver gang. Men sådan er det nogle gange, og det er hvad der sker. Vi vil jo helst lukke så få mål ind som muligt, men jeg har også stor tiltro til, at de folk vi har fremme i banen nok skal få lavet nogen mål, selv om vi skulle lukke en enkelt ind, afslutter DC.

Kampen mod AaB på Ceres Park har kickoff kl. 16 og vises på TV3 Sport 1.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here