Foto: AGF.dk
Foto: AGF.dk

AGF tabte for første gang i sæsonen lørdag eftermiddag. Cheftræner Morten Wieghorst var dog i stand til at hive positive elementer frem, da han skulle gøre status efter kampen.

Kampen var ikke mange minutter gammel da Josip Elez bragte AGF foran 1-0, det lykkedes dog AaB at komme tilbage og få udlignet inden pausen.

– I perioder spiller vi godt, men bliver paradoksalt nok passive efter 1-0 målet. Der vil jeg gerne have, at vi et bedre til at tage fat i spillet og bolden, for vi er bedst, når vi gør det. Vi overlader for meget til dem og skal løbe for meget efter bolden. Det bliver en ond cirkel, for når vi så får fat i bolden, så har vi måske ikke den energi, der skal til, sagde Wieghorst efter kampen.

I anden halvleg blev AGF dukket at to AaB-scoringer, i det første kvarter, men ud over målene var Wieghorst ganske godt tilfreds med indsatsen, men understregede, at holdet skal blive bedre på de defensive dødbolde.

– Jeg synes vi spiller en mod 2. halvleg. Den starter knap så godt, men alle spillere viser, at de vil spille for holdet. Vi angriber velvidende at scorer de til 1-4, så er kampen lukket og slukket. Vi angriber, men gør det disciplineret, skaber chancer og kommer på 2-3, det er den gode del, sagde Wieghorst.

Der var sket et par omrokeringer i startopstillingen, da Daniel A. Pedersen og Mate Vatsadze var ukampdygtige. Jesper Lange var blevet valgt til pladsen i angrebet som afløser for Vatsadze og fik ros for sin arbejdsiver. Længere tilbage på banen havde Piscu fået den ene plads i forsvaret, hvilket betød, at Jens Jønsson blev skubbet frem og fik den plads på midtbanen, som Daniel A. Pedersen har siddet tungt på i de første kampe.

– Jens (Jønsson) gør det fint og spiller en god kamp. Han var en vigtig del af holdet i dag, og vi vidste godt, at balancen på vores hold ville blive testet, fordi Daniel A. Pedersen har gjort det rigtig godt, efter han er kommet til. Når man hiver sådan en spiller ud, så stiller man spørgsmåltegn ved, hvordan balancen på holdet så bliver, men både Danny Olsen og Jens Jønsson var meget opmærksom på balancen i dag, sagde Wieghorst da han gjorde status over dagens midtbane konstellation.

AGF spiller næste kamp søndag d. 23 august mod FCK i Parken.

3 KOMMENTARER

  1. Enig i en go hold præstation i dag. Desværre mange spildte chancer. Jønsson er ikke løsningen på midtbanen, fordi han er alt for værdifuld, at have i midterforsvaret !!!

  2. Dejligt atter at kunne begejstres, mærke det indvendigt. Dejligt igen at kunne gå fra stadion med følelsen af at de gjorde hvad de kunne. Tak til Wieghorst for seværdigt fodbold og tak til alle, der har gjort det muligt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here