AGFEFB

Superligaens 7. runde sparkes i gang fredag aften når AGF møder Esbjerg FB på Ceres Park. Opgøret er med til at sætte gang i Aarhus Festuge, som officielt åbner fredag. 

Det er to hold, som er kommet vidt forskelligt ud at starthullerne, der møder hinanden fredag aften. AGF er kommet godt fra land mens Esbjerg har fået en noget mere svingende start, der blandt andet har budt på en trænerfyring.

AGF

I sidste uge drog AGF til hovedstaden som underdogs til kampen mod FCK. Det skulle blive en af de kampe, som man sent vil glemme, mere om det senere.

Morten Wieghorst havde rystet posen, da startopstillingen til kampen skulle på plads. Daniel A. Pedersen var helt ude af truppen med en skade. Stephan Petersen startede ude, da han havde fået et et vrid få dage før,, og derfor ikke var helt klar. Elmar Bjarnason blev rykket ned på den centrale midtbane, mens Ahmed Yasin fik sin første kamp fra start på venstre kant. Dino Mikanovic spillede højre kant. I det centrale forsvar spillede Jønsson ved siden af Elez, mens Alexander Juel Andersen var sat på højre back, sidstnævnte fik en positiv hovedrolle i kampen.

FCK var dominerende og efter 20 minutter fik de frispark lidt uden for AGF felt, da Jens Jønsson nedlagde Nicolai Jørgensen. Ludwig Augustinsson scorede på det efterfølgende frispark. Små tyve minutter senere spillede Alexander Juel Andersen et-to med Kim Aabech, kom igennem og scorede. Kort inde i 2. halvleg kom FCK foran for anden gang i kampen. Et indlæg blev snittet videre af Kasper Kusk og endte hos en fuldstændig umarkeret Thomas Delaney, som scorede til 2-1. I de sidste minutter af kampen tog københavnerne det hele lidt mere afslappet, det skulle de komme til at fortryde. Kim Aabech sendte et indlæg i feltet, og så kom det kampen bliver husket for. Derinde blandt venner og fjender stod Morten Nordstrand. Eller stod og stod. Han nærmere fløj og sendte på akrobatisk vis bolden i kassen med et saksesparksmål. I kampens sidste sekunder var Andreas Cornelius tæt på at gøre det til 3-2, men ind kom bolden ikke. AGF kunne derfor tage et point med hjem fra Telia Parken. Måske vil selve kampen ikke går over i historiebøgerne, men det vil Nordstrands mål helt sikkert.

Form: U-T-U-V-U

Holdets topscorer: 3 mål – Kim Aabech og Mate Vatsadze.

Karantæner ved næste advarsel: Daniel A. Pedersen og Mate Vatsadze.

Esbjerg FB

Holdet fra fiskerbyen fik en rigtig dårlig start på sæsonen. Efter fire kampe havde holdet 1 point på kontoen, og ovenpå en forårssæson der heller ikke bragte meget succes med sig, valgte klubben at fyre cheftræner Niels Frederiksen. Klubben er stadig på jagt efter en ny træner. Det er derfor assistenttrænerne Michael Pedersen og Lars Lungi Sørensen, som står i spidsen for holdet. Efter de er kommet til er det blevet til fire point i to kampe. Det ene af dem kom søndag aften mod FC Midtjylland. Esbjergs Robin Söder udlignede Paul Onuachus føringsmål. Kampen endte 1-1.

Form: U-V-T-T-T

Topscorer: 2 mål – Mick Van Buren og Robin Söder.

Karantæne ved næste advarsel: Magnus Lekven og Nicki Bille Nielsen

Indbyrdes opgør

De to hold har mødt hinanden 33 gange før, hvor det er blevet til 11 sejre, 7 uafgjorte og 15 nederlag for AGF. Målscoreren er på 45 – 57. Ser man isoleret set på de sidste fem kampe, så er Esbjerg den dominerende part og har således vundet fire af disse opgør. Målscoreren er 11-4 i aarhusianernes favør.

Seneste de to hold mødtes fik AGF bank og tabte 3-0, et nederlag blandt mange fra foråret 2014.

Vi skal tilbage til efteråret 2013, for at finde den seneste AGF-sejr. Ved den lejlighed scorede Jesper Lange det første mål, da han efter fem minutter udnyttede sin hurtighed til at løbe fra forsvaret for derefter at vippe bolden over målmanden, Fem minutter før tid lukkede Casper Sloth kampen med sin scoring til 2-0.

AGF har ikke vundet på hjemmebane mod Esbjerg siden maj 2009.

Truppen

Daniel A. Pedersen er blevet sin skade kvit, det samme er Jesper Lange, som har døjet med et trælår. Morten Wieghorst har derfor udtaget følgende 19 spillere til fredagens kamp, hvoraf én sorteres fra inden kampen.

Målmænd: Steffen Rasmussen og Thomas Hagelskjær.

Forsvar: Dino Mikanovic, Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen, Jens Jønsson, Oskar Buur, Josip Elez, Adrián ‘Piscu’ López.

Midtbane: Elmar Bjarnason, Daniel A. Pedersen, Stephan Petersen, Danny Olsen, Kim Aabech, Ahmed Yasin, Davit Skhirtladze.

Angreb: Jesper Lange, Mate Vatsadze, Morten Nordstrand.

Mulig startopstilling

Steffen Rasmussen

Alexander Juel Andersen – Josip Elez – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Daniel A. Pedersen – Danny Olsen

Stephan Petersen – Kim Aabech – Elmar Bjarnason

Mate Vatsadze

Kampfakta

Kampen spilles i morgen fredag, d. 28 august, klokken 18:00 på Ceres Park.

TV3 Sport 1 viser kampen med optakt fra 17:30.

Benjamin Helm Svedborg er opgørets dommer.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here