FCMAGF

Der venter en landskampspause lige om hjørnet. AGF har syv spillere som skal på tur, men inden da skal ’de hviee’ op mod mestrene fra FC Midtjylland. Her har du AGFFAN.dk’s optakt til kampen.

Det er noget af en midtjysk mundfuld, AGF skal forsøge at gabe over, når turen går til Herning i morgen søndag. På grund af FC Midtjyllands deltagelse i Europa League bliver kampen spillet 20:45. Vil man følge kampen i TV, kan man gøre det på TV3 Sport, som sender optakt fra 20:00. Kampens dommer er Michael Tykgaard.

Der er desuden lidt mere på spil end point i denne kamp, da der bliver uddelt TV-penge, når runden er slut.

FCM

Midtjylland ligner et hold som forsætter de gode takter fra mesterskabssæsonen, på trods af at holdet noget uventet skiftede træner før denne sæson. Thorups mandskab har kun tabt en kamp i sæsonen og ligger på 1. pladsen i ligaen. Holdets seneste Superligakamp var mod Randers FC. Da stadionuret gik ind i det 64. minut stod der 0-0. To minutter senere var midtjyderne foran 2-0 på mål af Patrick Banggaard og Morten Duncan, der blev ikke scoret mere i den kamp.

I torsdags spillede FC Midtjylland mod Club Brugge, der, i hvert fald i medierne, er blevet omtalt som ’dansker dræberne’. Ulvene fik dog sat tænderne i det belgiske mandskab og vandt 3-1.

Holdets topscorer i Superligaen: 3 mål – Morten Duncan Rasmussen

Karantæne: Patrick Banggaard.

Karantæne ved næste advarsel: Erik Sviatchenko, Petter Andersson og Tim Sparv.

Seneste startopstilling i Superligaen: Andersen – Rømer, Banggaard, Sviatchenko, Novak – Sparv  – Sisto, Olsson, Poulsen, Royer – Duncan.

AGF

Der er strengt taget ikke meget, der går AGF’s vej på banen for tiden. Holdet gik i sidste runde ind til kampen mod FC Nordsjælland uden sejr i seks kampe i ligaen.  Det blev heller ikke på kunstgræsset i Farum, at AGF brød den negative stime.

Oliver Thychosen og Marcus Ingvartsen gjorde det til 2-0 i kampens indledning. Der var meget få lyspunkter hos AGF, hvis ikke kun ét. Aleksandar Cavric kom ind på kanten i slutningen af første halvleg og gjorde rigtig god figur. Desværre for AGF var der ikke andre spillere, der fandt samme niveau frem. Holdet står nu uden sejr i 7 kampe, men er dog forsat en del af det bredde midterfelt i tabellen.

Holdets topscorer: 4 mål – Mate Vatsadze.

Karantæne ved næste advarsel: Daniel A. Pedersen, Mate Vatsadze og Danny Olsen.

Indbyrdes opgør

Når de to hold løber på banen søndag aften bliver det opgør nummer 37 i landets bedste række mellem de to klubber. AGF har tabt 17, spillet 5 uafgjort og vundet 14 med en målscorer på 61-67 til følge.

I de seneste fem kampe har FCM haft det klare overtag med 4 sejre og en enkelt uafgjort. Seneste de to hold mødte hinanden var i april 2014, hvor Midtjylland vandt 4-0.

Seneste AGF besejrede holdet fra Herning var i september 2012, hvor det blev til en 3-2 efter to mål af Aron Jóhannsson og et af Davit Devdariani.

Truppen

Morten Nordstrand og Davit Skhirtladze glider ud af kamptruppen på grund af henholdsvis lyskeproblemer og et ankelvrid. På positiv siden er Stephan Petersen tilbage fra sin knæskade og klar til at indgå i den 18 mands trup, som Wieghorst har udtaget til kampen.

Målmænd: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes.

Forsvar: Dino Mikanovic, Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen, Jens Jønsson, Josip Elez, Adrian Lopez, Dzhamaldin Khodzhaniiazov.

Midtbane: Daniel A. Pedersen, Stephan Petersen, Aleksandar Cavric, Danny Olsen, Kim Aabech, Ahmed Yasin, Elmar Bjarnason.

Angreb: Jesper Lange, Mate Vatsadze.

 

Bud på startopstillingen

Steffen Rasmussen

Alexander Juel Andersen – Josip Elez – Jens Jønsson – Daniel Christensen

Danny Olsen – Daniel A. Pedersen

Aleksandar Cavric – Kim Aabech – Ahmed Yasin

Mate Vatsadze

 

God kamp! Kom så de hvi’ee!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here