Foto: AGF.dk
Foto: AGF.dk

Det er ikke kun Glen Riddersholm, der har skrevet under med AGF i weekenden. Også Lars Friis, hans assistent fra FC Midtjylland-tiden, vil være at finde i AGF efter nytår.

Lars Friis er for nuværende ansat i FC Midtjylland, men valgte at sige op i kølvandet på Glen Riddersholms opsigelse og stopper i mesterklubben ved årsskiftet. Dermed er han klar til at fat sammen med Riddersholm, når han officielt tiltræder AGF til januar.

Læs også: Riddersholm: Vi tager én ting ad gangen

Friis blev præsenteret som en del af det nye trænerteam på søndagens pressemøde. Han fortalte efter præsentationen lidt om, hvad man skal forvente af de nye folk i klubben til AGF.dk.

– Det er jo et samarbejde, der byder på gensidig respekt og en åbenhed omkring, hvordan man gør tingene. Og det er jeg sikker på, at Glen (Riddersholm, red.) vil implementere her sådan, at resten af trænerteamet også vil føle, at vi er sammen om det her. For det bliver det; det bliver en “vi-følelse”, og det er det, der skal bære tingene igennem, siger Lars Friis til AGF.dk.

Læs også: Fournais: Vi skulle videre

Den nye assistent skal ikke nødvendigvis erstatte Jesper Sørensen, der har fungeret som assistenttræner sammen med Bent Christensen siden juni i år. Den beslutning ligger, som man kunne forstå på Jens Andersson, hos Sørensen. Christensen fik lørdag sparket sammen med Morten Wieghorst, så der burde være plads til både Sørensen og Friis i det nye trænerteam.

Lars Friis og Glen Riddersholm har været et team gennem mange år i FC Midtjylland. Begge har været i klubben siden stiftelsen i 1999 kun afbrudt af et par år med DBU som arbejdsgiver i sidste halvdel af 00’erne. Han kender derfor sin nærmeste chef enormt godt, men han har naturligvis også sat sig ind i, hvad AGF er for en klub, inden han takkede ja til jobbet.

Læs også: Danny Olsen: Præcis hvad klubben har brug for

– Først og fremmest gennem mine møder med Jens (Andersson, red.) kan jeg mærke, at det er en klub, der gerne vil blive ved med at flytte sig og har ambitioner om at flytte sig. Og bare lige for at vende tilbage til det, så er det noget, vi skal gøre sammen. Som vi har været inde på, er det jo ikke nødvendigvis et dansk mesterskab eller noget i den retning, det handler om i første omgang. Vi går efter at vinde hver eneste kamp, men når det er sagt, så handler det om, at vi flytter os fra A til B, og så længe at skuden har fremgang, så skal vi gøre alt hvad vi kan for at vinde hver eneste kamp. Så vi skal flytte os som klub, vi skal flytte os som organisation, og Aarhus skal flytte sig som fodboldby.

39-årige Lars Friis tiltræder officielt AGF 1. januar 2016.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here