Horup

Set med blå-hvide briller var det en ekstremt interessant udgave af TV2 Østjyllands fodboldmagasin Fodbold med Horup, der blev sendt tirsdag aften. I programmet blev der givet ærlige svar på en række af de spørgsmål, der er opstået i kølvandet på de seneste dages begivenheder i AGF.

Glen Riddersholm blev som bekendt ansat efter fyringen af Morten Wieghorst i weekenden, og det har affødt en hel del debat, om hvorvidt det var den rigtige beslutning. Wieghorst nåede kun halvandet år på cheftrænerposten, og mange har efterfølgende udtrykt ærgrelse over, at han ikke fik længere tid i klubben.

Men at det ikke kun var manglende sportslige resultater, som det ellers hed i pressemeddelelsen, der var årsag til fyringen, stod hurtigt klart – det handlede i højere grad om samarbejdsvanskeligheder mellem Wieghorst på den ene side og Jens Andersson og Jacob Nielsen på den anden. Der har dog ikke været klarhed over præcis hvad disse samarbejdsvanskeligheder bestod i. Derfor var det en særdeles interessant udgave af Fodbold med Horup, der rullede over skærmen tirsdag aften.

Læs også: Ny AGF-assistent: Det bliver en “vi-følelse”

Her var bestyrelsesformand Lars Fournais og sportschef Jens Andersson i studiet sammen med Christian Thye-Petersen, der er sportsredaktør på Jyllands-Posten, og chef- og sportsredaktør på Aarhus Stiftstidende, Jan Schouby. I programmet blev der kastet lidt mere lys over forløbet, som førte til fyringen af Wieghorst. Det kom blandt andet frem, at Wieghorst og Nielsen mødtes hos Fournais allerede inden nogen af dem havde skrevet under med AGF.

Wieghorst skrev under først, men Nielsen havde sågar en klausul i sin kontrakt, der krævede, at Wieghorst blev ansat, så det var ikke et forhold, der var præget af uoverensstemmelser fra begyndelsen. Den nu tidligere træner fik desuden muligheden for at få en meget stor rolle i klubben, forklarede Fournais:

Læs også: Fournais: Vi skulle videre

– Der var ingen uenighed om beføjelserne. Det er en ting som I har misforstået lidt i pressen. Det var faktisk sådan, at vi tilbød Morten Wieghorst, at blive manager i AGF – altså en status ligesom Ståle Solbakken har i FCK. Det ville Morten (Wieghorst, red.) ikke, han ville have en sportschef indover. Han ville have en klassisk opbygning, og det var også det vi helst ville.

Fournais fortalte, at Wieghorst havde et ønske om en navngiven sportschef, men det blev som bekendt Jens Andersson i stedet.

– Det ønske kunne ikke opfyldes, fordi den sportschef vi talte om, kunne vi ikke få til at skrive under. Han ville ikke, da det kom til stykket. Derfor måtte vi finde en anden løsning, og det ved Jens (Andersson, red.) også godt. Så vi har faktisk forsøgt at gøre det her så respektfuldt som muligt – over for Morten og over for Jacob, sagde bestyrelsesformanden.

Læs også: Riddersholm: Vi tager én ting ad gangen

I programmet kom de også ind på fyringen af scout Erik Larsen, der var i AGF i en kort periode fra efteråret 2014, indtil han stoppede i AGF i februar 2015. Fournais fortæller, at Larsen ikke refererede til Andersson som det ellers var aftalen, men direkte til sin tidligere kollega Wieghorst. Det var naturligvis et problem for Andersson, så Larsen fik at vide, at den 10 måneders aftale han var ansat på ikke ville blive forlænget.

– Vi var ikke enige om fyringen af Erik Larsen. Jeg tog beslutningen, selv om Morten ikke var enig i den, fortæller Andersson.

Sportschefen blev også spurgt ind til det kommende transfervindue, og om han regnede med stor aktivitet. Og til det kunne han svare:

– Der kommer ikke nye penge, men jeg har lidt penge i budgettet. Men i det store hele tror jeg, det kommer til at blive et meget roligt transfervindue.

Du kan se hele udsendelsen her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here