Foto: AGF.dk
Foto: AGF.dk

Glen Riddersholm vil ikke se film eller dårlig attityde – heller ikke til træning. Træning skal ligne kamp, og så nytter det ikke noget, at slå ud med armene.

Der er kommet nye boller på suppen på Fredensvang. Efter ansættelsen af Glen Riddersholm, er det ikke bare startformationen, der er blevet ændret. Også træningen er på mange måder anderledes, lyder det både fra spillere og Riddersholm selv.

Under træningslejren i Portugal så han en tilbøjelighed, som han ikke brød sig om. Spillerne blev liggende for længe i græsset, hvis de var blevet tacklet lidt hårdt, eller de prøvede at smide sig, for at få frisspark. Den slags vil Riddersholm hverken se i kamp eller til træning.

– Vi forsøger at træne, som vi skal spille kamp. Det er ikke alle frispark, der bliver dømt i Superligaen. Og da kan vi jo ikke have tre-fire spillere, der ligger ned og jamrer, fordi de mener, de er blevet uretfærdigt behandlet. De må sørge for at spille efter betingelserne, siger cheftræneren til Jyllands-Posten.

Læs også: Se Riddersholm i ‘Fodbold med Horup’

“Måtte ikke gå ned i glidende tacklinger”
Blandt de spillere, der har kommenteret den nye træningsstil er Jesper Lange. Han var ikke udelt tilfreds med stilen under Morten Wieghorst, hvor spillerne snarere blev bedt om at toppen af det hårde spil.

– Jeg måtte ikke gå ned i glidende tacklinger og tage hovedstødsdueller til træning vel af frygt for, at jeg skulle skade holdkammeraterne. I mit hoved syntes jeg, det var helt skævt. Hvad nu hvis der blev brug for det i kamp? Hvad så? Det handler om at spille, som man træner, sagde Lange for et par uger siden til Jyllands-Posten.

Riddersholm er ikke ny i gamet, og han er hurtig til at se, hvis nogle ikke har den rigtige indstilling.

– Jeg kan se, at der er spillere, der bider tænderne sammen og arbejder videre, og jeg kan se, at andre bliver opgivende. Reaktionerne kommer ofte, når man er ved at blive træt og man føler, at hele verden er imod en. Hvis man forsøger at imødegå sin egen træthed med dårlig attitude, er det ikke noget, som vi værdsætter eller belønner.

Læs også: Fløjspiller er fortid i AGF til sommer

Han afviser dog ikke, at det i nogle situationer kan være det bedste for holdet at trække et frispark for at vinde tid. Det kalder han en del af spillet.

Om Riddersholms opfordring til AGF’erne om hele tiden at kæmpe videre giver pote for vi at se på fredag, når AGF tager hul på forårssæsonen mod OB i Odense. Kampen spilles kl. 18 og bliver vist på TV3 Sport 1.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here