AGFFCK

I årets første kamp på Ceres Park skal et AGF med selvtillid op mod FCK, der er ved at sætte sig på ligaens førsteplads. Vi varmer op til kampen med en optakt.

Kick off: Søndag 18:00.

Sted: Ceres Park

TV: TV3+ med optakt fra 17:00

Dommer:  Jørgen Daugbjerg.

AGF

Det var tydeligt, at der var kommet en ny mand ved roret, da AGF i sidste uge tog hul på foråret med en kamp mod OB. Glen Riddersholms spillere startede som skudt ud af en kanon og var allerede efter et kvarter foran med 2-0. Elmar Bjarnason blev noteret for sit første mål i klubben, da han headede et indlæg fra Danny Olsen i kassen. Få minutter efter steg Morten ’Duncan’, som fik sin ”anden” debut,  til vejrs. Hovedstødet blev pareret, men endte for fødderne af debutanten Niklas Backman, der ikke havde de store problemer med at score. I anden halvleg fik OB momentum og kom tilbage i kampen, som endte 2-2. Pt. ligger aarhusianerne på en 9. plads med mulighed at rykke en plads op eller ned i tabellen alt efter, hvordan runden forløber.

Tirsdag aften fik AGF oprejsning,  da holdet vandt pokalkvartfinalen over SøndejyskE med 3-0. Duncan, Bjarnason og Lange var hver på pletten en gang.

Topscorerliste: Kim Aabech(6)

Flest assists: Danny Olsen(7)

FCK

Københavnerklubben har spillet to kampe indenfor den sidste uge på grund af en udsat kamp. Først satte løverne tænderne i Esbjerg og vandt med 2-1. Torsdag var det mesterskabsrivalerne fra FCM, som stod for skud, den udskudte kamp endte 1-0 i FCK’s favør.

Ståle Solbakkens mandskab indtager førstepladsen. Med AaB’s nederlag til OB fredag aften, kan holdet fra hovedstaden med tre point i Aarhus tage et kvantespring mod mesterskabet, det giver nemlig et forspring på otte point til nærmeste forfølger.

Topscorer: Nicolai Jørgensen (6)

Flest assist: Ludwig Augustinsson (6)

Indbyrdes opgør

I denne sæson mødtes de to hold for første gang i 6. runde. Den kamp vil mest af alt blive husket for Morten Nordstrand, der saksesparkede AGF på 2-2 kort før tid. Et mål som senere blev kåret til årets bedste 2015 flere steder.

Siden 20. september 1992, hvor AGF og FCK mødte hinanden for første gang, er det blevet til 64 møder mellem de to.  De hvide (altså dem fra Aarhus) har vundet 16, spillet 20 uafgjort, og tabt 28, mens målscoreren er 65-99 i aarhusianernes favør. De seneste fem opgør er forløbet således, set med AGF briller: U-T-U-U-U.

Seneste sejr skal findes helt tilbage i august 2009, hvor AGF vandt 0-1 på mål af Peter Graulund. Seneste hjemmesejr kom april samme år og blev også en 1-0 sejr, målet stod Ole Budtz for.

Holdet

I forhold til pokalkampen i tirsdag er Danny Olsen og Jens Stage med i truppen i stedet for Elmar Bjarnason og Josip Elez, som begge har karantæne. Det er første gang Jens Stage er udtaget og er således mulig debutant.

Karantæner ved næste advarlsel: Daniel A. Pedersen, Mate Vatsadze, Jens Jønsson, Alexander Juel Andersen, Aleksandar Cavric.

18  spillere er udtaget til kampen.

Målmand: Steffen Rasmussen og Lukas Fernandes.

Forsvar: Dino Mikanovic, Niklas Backman, Alexander Juel Andersen, Daniel Christensen, Adrian ‘Piscu’ Lopez, Dzhamaldin Khodzhaniazov.

Midtbane: Daniel A. Pedersen, Stephan Petersen, Aleksandar Cavric, Danny Olsen, Kim Aabech, Jens Jønsson, Jens Stage.

Angreb: Morten “Duncan” Rasmussen, Jesper Lange og Mate Vatsadze.

Bud på startopstilling:

Steffen Rasmussen

Dino Mikanovic – Alexander Juel Andersen – Niklas Backman – Daniel Christensen

Jens Jønnson

Stephan Petersen – Daniel A. Pedersen – Danny Olsen – Aleksandar Cavric

Morten ”Duncan” Rasmussen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here