BIFAGF April 2016

Rødt kort, brændt straffe, tre mål og 0 point. AGF tabte i en dramatisk kamp på Brøndby Stadion, der startede så godt, men blev punkteret af en udvisning allerede midt i første halvleg.

Til dagens kamp havde Kim Aabech fået plads på midtbanen i stedet for Jens Jønsson. Helten fra pokaltriumfen mod AaB Elmar Bjarnason var rykket ind i en mere central position, som gav plads til Aabech på venstrekanten.

Og som så ofte før mod Brøndby blev det en intens start med muligheder i begge ender. AGF stod højt, og det belønnede sig allerede efter tre minutter. Daniel Christensen smækkede et hjørnespark ind i hovedet en Brøndby-spiller, der forlængede til en fri Danny Olsen, der fra kanten af det lille felt kunne heade bolden ind bag Frederik Rønnow, der ellers har holdt buret rent for Brøndby hele 12 gange i sæsonen. 1-0 til AGF.

Læs også: Riddersholm: Vi bliver straffet grusomt

Efter scoringen kom Brøndby længere frem på banen, og AGF havde svært ved at holde det høje pres. Med små 25 minutter på klokken var der kaos i AGF’s felt efter et Brøndby-indkast. Dommer Peter Rasmussen så Duncan redde bolden på stregen med albuen, og det betød marchordre til den tidligere Brøndby-spiller og straffe til Brøndby.

Steffen Rasmussen gik til højre, Daniel Agger sparkede til venstre, men hamrede bolden på overliggeren, og AGF slap med skrækken i denne omgang omgang.

AGF’erne forsøgte at holde det høje pres efter udvisningen, men Brøndby tog mere og mere initiativ. Efter 33 gik den så ikke længere for det decimerede AGF-hold. Pukki sparkede fra kanten af feltet, og efter en afretning via Kamil Wilczeks hæl endte bolden i nettet bag Steffen Rasmussen, der ikke kunne nå den, og dermed 1-1.

Læs også: Aabech: Følte vi havde overtaget ind til udvisningen

AGF kom frem til enkelt halve chancer, men skulle være glade for at komme til pausen med 1-1 efter flere nærgående Brøndby-forsøg.

Brøndby var mest i teten fra anden halvlegs start, men Danny Olsen lykkedes alligevel flere gange med at drive bolden frem, dog uden at det blev til nævneværdige chancer.

Selv om Brøndby var mest på bolden fik de heller ikke tilspillet sig store chancer på trods af overtallet. Hjemmeholdet havde svært ved at bryde igennem AGF-defensiven, der stod længere tilbage på banen med kortere afstand mellem kæderne.

Efter 72 minutter tabte Daniel Christensen en duel til Kahlenberg. Han sendte et flot indlæg ind i panden på Johan Elmander, der headede på stolpen. Polakken Kamil Wilczek stod parat tæt under mål og kunne let prikke bolden ind bag en chanceløs Steffen Rasmussen, og dermed begyndte det at se overordentligt svært ud for AGF at få point med hjem til Aarhus.

Pukki var tæt på at udbygge Brøndbys føring yderligere efter 80 minutter. Efter et flot gennembrud i AGF’s venstreside sendte han en afslutning over mod det lange hjørne, men for anden gang i kampen blev AGF reddet af overliggeren.

Riddersholm forsøgte sig med indskiftninger af Jesper Lange, Mate Vatsadze og Jens Jønsson, der kom ind i stedet for Olsen, Bjarnason og Cavric. Ingen af de spillere gjorde sig synderligt dog bemærket.

To minutter før tid var der så optræk til det man efterhånden kan kalde en AGF-classic – en meget sen udligning. En lang bold fra DC blev headet på tværs i feltet af Juel Andersen, der fandt Aabech, men en klump af Brøndby-spillere stod i vejen for afslutningen.

Men AGF blev aldrig rigtig farlige, og dermed har Glen Riddersholm stadig sin første Superliga-sejr til gode som AGF-træner.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here