Det er aldrig sjovt at sidde på bænken, når man gerne vil have en karriere i professionel fodbold. Bænkpladsen er endnu mindre attraktiv, hvis man er målmand, hvor der sjældent bliver skiftet i løbet af en kamp, med mindre der opstår en alvorlig skade.

Thomas Hagelskjær er i øjeblikket AGF’s tredjemålmand. Han er 22 år gammel og har været i AGF siden 2009, hvor han skiftede fra HEI. Og så har han siddet meget på bænken. Faktisk har han sin seniordebut til gode og i lange perioder, har han spillet mere for ungdomslandsholdene, end han har gjort for AGF’s reserver.

De har altid haft et godt øje til ham inde ved DBU. Hagelskjær har i alt stået 22 kampe på U16-, U17-, U18-, U19-, U20- og U21-landsholdene. Talentet er der. Det har de også haft øje for ude i Europa. I 2012 var han til prøvetræning i tyske Werder Bremen. Året efter var det i engelske Everton, der efter sigende var meget interesserede i at hente ham til klubben. Og i 2015 var han i franske Monaco for at vise sig frem.

I AGF er han lige nu tredjevalg efter Steffen Rasmussen, der har været førstevalg i siden 2002, og nu er slået af pinden af serbiske Aleksandar Jovanovic. Før det har han stået bag Lukas Fernandes og Emil Ousager i køen til spilletid.

– Nu er der gået tre år uden at have spillet fast, så det er ved at være oppe over, at der skal ske noget. Om det bliver her eller et andet sted, det ved jeg ikke. Jeg vil helst rykke frem i hierarkiet i AGF, men jeg må også anerkende at Staff og Jovanovic gør det rigtig godt for tiden, så jeg ved det ikke endnu. Jeg kigger på det til sommer, siger Thomas Hagelskjær, der har kontrakt med AGF frem til 2018.

En måde at få spilletid for en ung spiller er gennem lejeophold, men i denne sæson har Thomas Hagelskjær spillet for AGF’s reservehold.

– Vi har kigget på mulighederne i de forgående transfervinduer, men der har ikke været den rigtige løsning . Derfor har jeg valgt at blive her. Jeg har haft et rigtig godt år i det nye setup med Lee (Baxter red.) og de to andre keepere, og jeg har stadig rykket mig, selv om det ikke er blevet til så mange kampe. Vi har kigget på mulighederne men indtil videre valgt, at jeg skal være her, siger Thomas Hagelskjær.

Det er aldrig let at spå om, hvilke talenter der slår igennem i fodboldverdenen. Nogle besidder så åbenlyst et stort talent, at de får debut i en tidlig alder og får en lang og flot karriere, som det f. eks er tilfældet med Morten Duncan Rasmussen. Andre spillere har et mere kringlet forløb og får først sent forløst deres potentiale som f.eks Lasse Vibe, der var først i 20’erne, da han blev vejet og fundet for let i AGF. Han tog nogle store skridt tilbage, men gennem hårdt arbejde i FC Fyn, FC Vestsjælland og Sønderjyske endte han i IFK Gøteborg og nu Brentford, hvor han har stor succes.

Fælles for de to og mange andre talenter, der har klaret sig i den danske Superliga er, at de har fået masser af spilletid. Morten Duncan Rasmussen debuterede allerede som 17-årig for AGF og har spillet over 350 seniorkampe. Lasse Vibe havde kun spillet to kampe som senior for AGF, da han som 22-årig skiftede til FC Fyn. Til gengæld har han spillet mere eller mindre fast lige siden.

Derfor er det også ved at være på tide, at Thomas Hagelskjær får spillet nogle fodboldkampe på seniorniveau, hvis han ikke skal ende som sin tidligere konkurrent, Emil Ousager, der i en alder af bare 29 år har indstillet karrieren med blot 20 førsteholdskampe på CV’et.

– Jeg skal vise, jeg er god nok, når jeg får chancen i reserveholdskampene, og jeg skal rykke mig nok til, at det bliver mig på længere sigt, men jeg er ikke blevet lovet noget, og jeg må se på, hvad der er af muligheder til sommer, siger han.

Thomas Hagelskjær får næppe sin debut i denne sæson, hvor Steffen Rasmussen er reservemålmand, men den rutinerede keepers kontrakt med AGF løber kun frem til årsskiftet, så et lejeophold til Hagelskjær efter sommerferien virker som en oplagt løsning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here