Mange unge drømmer om en karriere som professionel fodboldspiller. Det er noget, de fleste kan opnå, men det kræver hårdt arbejde og stor dedikation. Hvis du er én af de mange danske unge (hovedsageligt drenge), der drømmer om at gøre karriere som professionel fodboldspiller, så bør du slå hul på karrieren ved at tilmelde dig af en fodboldefterskole.

Det er ikke ensbetydende med, at der kan stilles en garanti ved, at du som elev på en fodboldefterskole får en karriere som professionel fodboldspiller. At du er blevet trænet på én af de mest eftertragtede og prominente efterskoler inden for fodboldens verden i Danmark er dog et særdeles godt fundament, der kan bruges til at bygge en seriøs karriere på.

Hvordan finder jeg den rette fodboldefterskole?

Der findes ikke kun én efterskole i Danmark, der er bygget op omkring fodbold. Faktisk findes der en hel del af dem. Det kan derfor være svært at finde netop dén, der er bedst for dig. Hvis du er på udkig efter en god efterskole, der handler om fodbold, så er der specielt t to parametre, der skal tages op til overvejelse, da de er særligt afgørende for dit valg.

Hvordan er dit nuværende niveau?

Først og fremmest, så skal du definere, hvad dit nuværende niveau er. Hvis du ikke er i stand til dette, så er det svært at finde en passende efterskole. Det er desuden meget vigtigt, at du er ærlig i denne sammenhæng. Du får intet ud af, at starte på en efterskole, der har for højt eller lavt et niveau. Inddrag eventuelt dine forældre i denne del af processen.

Hvad er dine ambitioner for fremtiden?

Det er også vigtigt, at du har et klart syn på, hvad dine ambitioner er for fremtiden. Hvis du er overbevist om, at du skal gøre karriere som fodboldspiller i en dansk Superliga-klub, så skal du ikke vælge en sportsefterskole, der blot anses som værende på hobbyplan. I stedet skal du finde en dedikeret og målrettet fodboldefterskole med kendte, dygtige trænere.

Kan alle starte på en fodboldefterskole?

Det er ikke alle, der kan starte på en sådan efterskole. Én ting er, at der bliver fyldt op i klasselokalt og på grønsværen, men noget andet er, at de mest seriøse af slagsen også stiller krav til deres elever. Hvis du gerne vil starte på en skole, hvor du kan udvikle dit spil og de egenskaber, du har på banen, så skal du typisk gennemføre en test, for at blive optaget.

På trods af, at det ikke er alle, der synes, det er en god idé, så er det med til at sikre, at dem, der optages får fuld valuta for den tid, de bruger på skolen. Det er netop dét, der gør, at der er så mange succesfulde spillere, der har startet deres karriere på en fodboldefterskole. Mange af disse har faste pladser i klubber i Superligaen og tilmed i det store udland.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here