AGF er en velkendt århusiansk klub, der har en yderst dedikeret fanskare. Store mængder af fans støtter altid holdet op til diverse fodboldkampe, hvor Ceres Arena i Århus danner rammerne for hjemmekampene. Og der er også god grund til at være fan af AGF, da holdet i mange år har skabt gode resultater. Fem guldmedaljer i Danmarksmesterskabet er det blevet til, otte sølvmedaljer og 11 bronzemedaljer. Også i Pokalturneringen er det gået godt. AGF har rekordmange guldmedaljer her med hele ni gange kåret som vinder.

Vi zoomer ind på tre af de største øjeblikke i AGF’s historie, og har du brug for mere, kan du læse flere nyheder om fodbold her.

1986 – vinder af Danmarksmesterskabet

Siden 1912/13 har Danmarksmesterskabet i fodbold været på dagsordenen i dansk fodbold. Det var DBU, der i sin tid indførte mesterskabet, hvor de danske fodboldhold kunne konkurrere mod hinanden. DM 1986 er det seneste Danmarksmesterskab, som AGF har vundet. Her stod den flotte sejr over Brøndby IF, der blev nummer to, mens Næstved IF blev nummer tre.

Det var en våd regnvejrsdag i oktober. På Herfølge Stadion otte minutter før tid scorede Jan Lauridsen det legendariske mål, som fik denne fodboldkamp skrevet i historiebøgerne. 1986 var et gigantisk år for De Hvii’e, da de foruden mesterskabssejren var gået 21 sæsonkampe uden et nederlag. Det var femte gang, at klubben kunne krones som landets fodboldkonger, og det var dermed en stortid for AGF.

1996 – vinder af Pokalturneringen

10 år senere når vi endnu et mindeværdigt øjeblik for AGF. Her vandt AGF sin seneste pokal i Pokalturneringen – en turnering, der afholdes årligt af DBU, og har eksisteret siden 1955. AGF er den klub, som har vundet allerflest pokaltitler. Klubben kan prale af ni pokaler som nummer et.

Sejren blev igen over Brøndby IF i finalen, hvor resultatet blev 2-0. Kampen blev afholdt i Parken i København, hvor 36.103 tilskuere overværede den storslåede sejr. I hver pokalturnering kåres kampens pokalfighter, og dette blev i 1996 Stig Tøfting fra AGF. Det var Stig Tøfting og Peter Degn, der sikrede sejren ved at score de to afgørende mål i kampen.

2018 – tæt på og lige ved og næsten

Den 22. maj 2018 var en euforisk kampdag for AGF. Her vandt AGF nemlig over Sønderjyske 2-0 i Haderslev. Denne sejr var vigtigere end så mange andre, fordi det nu betød, at AGF blot var en enkelt sejr fra at repræsentere Danmark i Europa League-kvalifikation.

Det var i overtiden af første halvleg, at det første mål blev sat i kassen af Niklas Backman. Efter 47 minutters kamp kom AGF endnu mere foran med en scoring af Martin Pusic. Herefter var stemningen i Haderslev ikke til at styre, da den var fuldstændig i top.

Håbet om deltagelse i Europa League blev dog knust af FCK, da de i efterfølgende kamp vandt 1-4 over AGF. Selvom De Hvii’e ikke kunne levere et tilfredsstillende resultat i den efterfølgende kamp, betyder det dog ikke, at kampen den 22. maj 2018 vil gå i glemmebogen.

Vær altid 100 % opdateret omkring det nyeste inden for AGF her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here