“I troede vi var døde og borte – i troede vi ville forgå, men blå-hvide er vi af hjerte – og GF vil altid bestå!” er en slagsang man med garanti kan høre på Aarhus Stadion, hver eneste gang AGF spiller på hjemmebane. For selvom der er langt mellem titlerne for Aarhus-klubben, så er GFs fans blandt landets mest loyale og dedikerede. Dog bliver det en en lidt tam stemning, når David Nielsens tropper løber på banen til den første superliga-kamp i denne sæson, hvor modstanderen er Hobro. 

Stemningen droppes i første halvleg

For de mest dedikerede AGF-fans, der normalt opholder sig på fan-afsnittet, har nemlig besluttet sig for at protestere lydløst i kampens første halvleg. Det sker fordi klubbens fans mener, at hverdagskampene i denne sæson langt fra er fordelt fair og ligeligt – AGF spiller nemlig rigtig mange hverdagskampe i begyndelsen af sæsonen. Derfor vil der være en underlig form for stilhed i løbet af første halveg til kampen med Hobro. For selvom chancen for, at AGF vinder Superligaen i denne sæson nok er ligeså stor som at ramme jackpotten på Rød25, så er det stadig vigtigt, at der kommer folk på stadion til sæsonstarten – og det bliver altså besværliggjort af de mange hverdagskampe.

Sammen for Aarhus og Nysir Aarhus i fælles front

I den nye sæson spiller AGF i hverdagene i de første fem ud af otte runder. Det er simpelthen ikke rimeligt, og det tager byens to fangrupperinger, Sammen for Aarhus og Nysir Aarhus altså konsekvensen af. De to grupperinger vil derfor ikke iværksætte stemningsskabende tiltage i hele første halvleg af kampen mod Hobro og resten af hverdagskampene. Sådan lyder den fælles udmelding fra grupperingerne på deres Facebook-side. 

Selvom, at denne protest faktisk går udover klubben, spillerne og andre medfans føler de to fangrupperinger, at det er et nødvendigt tiltag for at blive hørt. De påpeger vigtigheden af, hvorfor fans er med til at skabe en unik stemning til dansk topfodbold og det kræver, at der møder folk op på de danske stadions. Når AGF får fem ud af de første otte kampe på en hverdag, betyder det noget for tilskuergennemsnittet.

Håber på en mere ligelig fordeling af hverdagskampe

Man håber derfor på en mere fair og ligelig fordeling af de hverdagskampe, der skal spilles i denne Superliga-sæson. For da de seneste års fodbolddebat om tilskuertallene i Superligaen virkelig har raset, peger de to fangrupperinger også på, at hverdagskampe betyder noget. Derfor mener man også hos AGF-fansene, at der skal tages hensyn til antallet af hverdagskampe pr. klub samt afstanden mellem de klubber, der skal spille hverdagskampene. 

Netop afstanden mellem klubberne på hverdagskampene er noget AGF-fansene i hvertfald kan være enige andre fangrupperinger om. For et par sæsoner siden med bragte få fremmødte FC Nordsjælland-fans, der havde taget turen Aalborg nemlig et banner, hvor på der stod “432 km på en hverdag?”. Det var ligeledes en reference til, at der ikke altid tages hensyn til afstand mellem klubberne, der spiller kampene på normale arbejdsdage. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here