Årets superligasæson er efterhånden i fuld gang, og for de ægte fodboldelskere er det et godt plaster på såret, når alle de store ligaer først starter senere. I Aarhus er der som altid høj optimisme i starten af hver sæson, og især i år da sidste sæson blev sluttet fornemt af på nær et uheldigt mål langt inde i sidste kamps overtid. Sæsonen er dog ikke startet helt som håbet for AGF-tilhængerne, men artiklen giver alligevel et par gode grunde til, hvorfor der stadig er grund til optimisme i Aarhus. 

Kampprogrammet er til at tale med

Som AGF-fan har der ikke været meget nydelse i at se sæsonens første tre kampe, så hvis man er kvindelig fan af klubben og trænger til lidt forkælelse efter nogle dårlige kampe, kan det være, at en klitoris vibrator er vejen frem. Der er dog måske grund til optimisme, hvis man tager et nærmere kig på det kommende kampprogram. AGF har nemlig på nær en skuffende første kamp mod Hobro startet sæsonen ud mod Danmarks absolut to bedste hold – FCM og FCK. To kampe som man på forhånd ikke kan tillade sig at forvente alt for meget af, og hvis AGF havde været lidt heldigere og skarpere i de to kampe, havde de også fået point med fra dem. De næste tre kampe mod Lyngby, Sønderjyske og Horsens er til gengæld alle tre kampe, der på papiret er hold, AGF godt kan tillade sig at forvente at hente en god sjat point imod.  

Marginalerne har ikke været på vores side

Fodboldkampe bliver som bekendt ikke altid vundet af det bedste hold. Ofte ser man, at det bedst spillende hold må gå fra banen med et nederlag, da marginalerne bare ikke var på deres side. Sådan har AGF’s første tre kampe til dels også forløbet sig. Mod Hobro havde de flere store muligheder for at lukke kampen til sidst, mod FCK kunne de med lidt mere skarphed godt have fået et uafgjort resultat med hjem, og i en jævnbyrdig kamp mod Midtjylland var AGF uheldige at indkassere et mål på straffespark få minutter før tid. Som man siger, plejer de såkaldte marginaler at fordele sig nogenlunde ligeligt hen over en hel sæson, så mon ikke det snart er AGF’s tur til at have lidt held i posen. 

Truppen er bredere end i sidste sæson

En sidste god grund, til fortsat at beholde optimismen for De Hviie, er, at de på flere positioner har forstærket sig i forhold til sidste sæson. Det skal naturligvis nævnes, at de har mistet to store profiler i Kamil Grabara og Jens Stage, men på begge positioner er der hentet spillere ind, der ser spændende ud, og som man kan håbe er i stand til at fylde skoene fra de to eks AGF’ere. Udover det er der hentet flere interessante spillere ind, man godt kan tillade sig at forvente kan være med til at løfte AGF’s niveau i år, så de endelig kommer op i den eftertragtede top seks igen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here