Dette indhold er sponsoreret

Esport er inde i en eksplosiv fremgang i denne tid. Man kan måske lige frem tale om, at esporten for alvor er blevet mainstream og kommet for at blive. Det er der ihvertfald en del superliga-klubber i Danmark, der mener og derfor har en lang række kendte klub etableret esportsafdelinger. Det gælder også for AGF, der siden begyndelsen af 2018 har haft en afdeling, hvor professionelle FIFA og CS:GO-spiller har båret Århus-klubbens logo på brystet i turneringerne. Faktisk er CS:GO blevet så populært at mange fans nu gerne vil spille med samme indstillinger og sigtekorn som de professionelle esportsudøvere. På csgocrosshairs.com har man samlet en lang række professionelle spilleres indstillinger i selve spillet, så alt er som det skal være, når man skal forsøge sig i den virtuelle udgave af røvere og soldater. En trend der også i AGF esport er populær tilføjelse til klubbens portfølje, og i det sene halvår af 2019 blev der ovenikøbet etableret flere forskellige initiativer for at få esport fuldt integreret i foreningen. Det så man blandt andet med tilføjelsen af et såkaldt “Academy”-hold, der består af helt unge talenter, der modtager træning i deres fritid. Ligesom man kender det fra fodbold og andre sportsgrene, er det også meningen at disse unge spillere på sigt skal kunne træde ind på den store scene, når deres tid kommer. Ligeledes rykkede AGF esport ind i lokalerne på Ceres Park, så man nu har en bedre sammenhængskraft med resten af foreningen. Det er blandt andet disse tiltag, der skal bane vejen for succes i fremtiden for AGF esport. 

Sådan får man de rigtige indstillinger i CS:GO

For de unge Academy-spillere, er der først og fremmest tale om at forstå, hvordan man spiller CS:GO på et dybere plan. Det vil altså sige, at det hele ikke er rå “firepower” og den der sigter bedst. Som en del af Academy-holdet bliver de unge coachet i forskellige strategier, taktikker og eksekveringer heraf. På den måde lærer de, de underliggende strategier i Counter-Strike, og hvorfor det ikke altid er den mest bedst sigte, der hiver sejren hjem. På sigt er det også planen, at disse unge talenter enten skal spille med på elite-holdet eller sælges videre til andre esporthold i Danmark. Man kan derfor virkelig sige, at der er kommet gang i esportsudviklingen i Danmark, når man begynder at tage foretningsmæssig inspiration fra fodbold-verdenen. 

CS:GO-holdet hos AGF esport

Netop køb og salg af spillere var netop, hvad der gjorde sig gældende for AGF esports’ CS:GO-hold i det forgangne år. Her viste flere klubber interesse for den formstærke spiller “TMB”, der til sidst endte med at blive solgt til den københavnske esportsklub Copenhagen Flames. Det er netop denne forretningsmodel som AGF esport håber på at kunne udnytte og skabe et bæredygtigt fundament for en stærk esportsorganisation. På den måde skal resultaterne nok komme i fremtiden – for der er ligenu en rivende udvikling i gang i Aarhus-klubbens esportsafdeling.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here