Dette er sponsoreret indhold

Når man spørger folk på gaden, hvad deres definition på kærlighed er, så får man meget ofte svar, der stritter i alle mulige – og for en del – uforståelige retninger. For nogle kan definitionen på kærlighed være deres kærlighed til naturen, for andre kan kærligheden til den lokale fodboldklub være deres evige holdepunkt. Kærligheden kommer i mange former og farver, og den er ligeså svær at gribe fat om som et stykke sæbe i badet. Der er dog én ting, der lader til at være faktuelt korrekt omkring kærligheden – og det er, at den ikke kender nogen grænser.

Kærligheden er meget mere end to personer, der elsker hinanden

Selvfølgelig er der mange, der peger på, at definitionen på kærlighed må være to personer, der nære stærke følelser for hinanden; om det så er forholdet mellem mor og søn, eller det er mellem et ungt kærestepar. Dette er naturligvis også en vigtig pointe omkring kærligheden – men det er langt fra den fulde historie.

Kærligheden er nemlig langt mere end to personer, der elsker hinanden. Det viser sig f.eks. gang på gang, når fodboldfans overalt i hele verdenen rejser tusinder og atter tusinder af kilometer for at se deres yndlingshold. Her er der ikke nogen person, som man nærer stærke følelser for: Her er det et fællesskab og at være en del af noget større, der betyder noget. Det er ikke alle, der har brug for en Lovebuddy for at mærke de samme, hede følelser, som kærligheden medbringer – og det er sportens verden bare ét eksempel på.

Nogle elsker sig selv – andre materielle ting

I en helt anden boldgade har man den form for kærlighed, som folk kan nære til materielle ting. Man hører gang på gang historier om folk, der bliver gift med en brandstation eller med en særlig ting, som de nærer store følelser for. Dette kan man mene om, hvad man vil, men kærligheden er ikke desto mindre til stede alligevel – også selvom det kan virke fuldstændig åndssvagt.

I lidt samme kategori finder man de folk, der har helt nok i sig selv og elsker sig selv mere end noget andet i denne verden. Dette vil nogen måske betragte som et arrogant synspunkt at have, men sandheden er bare, at disse folk vitterlig nærer større følelser for sig selv end for noget andet i hele verdenen. Dette kan virke fuldkomment bizart, men ikke desto mindre er det et udtryk for, at kærligheden er alsidig og ikke til at blive klog på.

Hvorfor skal vi overhovedet kende til kærlighedens alsidighed?

Efter at have læst ovenstående tænker du garanteret, hvorfor i alverden at man behøver at have disse forskellige perspektiver på noget så simpelt som kærligheden. Dette er en fair pointe, men ikke desto mindre lærer man først at forstå folk omkring én, hvis man kender deres definition på kærlighed. Hvis man er snæversynet og fordomsfuld, så lærer man aldrig at forstå verden omkring sig, og kærligheden er et perfekt eksempel på, at man hurtigt kan trække ens egne definitioner ned over hovedet på andre. Folk er forskellige, og netop derfor kender kærligheden absolut ingen grænser.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here