Dette indhold er sponsoreret

 

Økologisk vin vinder i højere grad indpas i de danske hjem, fordi flere og flere ønsker miljøvenlige fødevarer uden kemiske tilsætningsstoffer. Det kan imidlertid være svært at finde rundt i junglen af tilsyneladende økologiske vine, da mange vinproducenter umiddelbart synes økologiske, når de for eksempelvis kalder deres vine for ‘naturvine’. Hos SPS Wine finder du et stort udvalg af certificeret økologisk vin

Sådan defineres økologisk vin

Man kan genkende økologisk vin på et helt bestemt økologi-certifikat. Økologiske vine er nemlig klart definerede og underlagt streng EU-kontrol. Økologisk vin er udelukkende økologisk, hvis det overholder bestemte krav i forhold til dyrkning og vinproduktion. I økologisk vinbrug er dykningen underlagt miljøkrav, hvor der for eksempelvis ikke må anvendes kemi i dyrkningen. I vinbrug bruges i stedet, for eksempelvis kunstgødning, naturgødning sammen med kobber og svovl. Det er svovlmængden, der bestemmer sultfitmængden i vinene, og økologiske vine indeholder langt færre sulfitter end det gælder for konventionelle vine. Selvom at en naturvin kan signalere at være økologiske, er dette ikke automatisk tilfældet. Naturvine kendetegnes ved at indeholde ingen eller en minimal mængde af sulfitter, men udtrykket ‘naturvin’ er ikke en beskyttet titel, som det gælder for økologiske vine.

Stort udvalg af økologiske vine

Hos SPS Wine finder du et stort udvalg af økologiske vine, der passer til alle sæsoner og lejligheder. Desuden finder du på siden både fyldige rødvine, smagfulde hvidvine, sommerlige roséer og delikate bobler. Til vinterens varme og krydrede retter kan du med fordel gå efter en rødvin, der komplementere rettens fylde. Den økologiske rødvin Paolo Leo Primanero, “Amarone Killer” er en dejlig vin, der både passer godt til varme og rige retter og kan nydes alene. Det er en kraftig og smagfuld vin med noter af kirsebær, hindbær og varme krydderier. Til sommerens fiskeanretninger er et koldt glas hvidvin et oplagt valg til ganen. Galarin Langhe Arneis DOC “Barivel” er en økologisk vin fra Piemonte Italien, der er ideel til fisk og skaldyr. Vinen er fyldig og elegant, med en særlig karakteristisk smag af frugt og et hint af hasselnød. Ønsker du bobler til festen, der falder i de flestes smag, er Giol Prosecco Brut Mirage fra italien et oplagt valg. Det er en økologisk mousserende vin med en frugtig og intens smag af æbler, ferskner og acacia blomster.

Muslinger med økologisk hvidvin

Vin er en fantastisk drikke, men kan også være en delikat ingrediens i madretter. Køb for eksempelvis en kasse med blåmuslinger og kassér dem, der er åbne fra start af. Skær derefter skalotteløg, hvidløg, porre, bladselleri og forårsløg fint og steg det i olivenolie og smør. Krydr med salt og peber. Derefter kommes to deciliter økologisk hvidvin ved, og retten koges op. Hæld derefter muslinger i gryden og læg låg på. Muslinger skal bulderkoge i to minutter. Tag derefter låget af og se, om muslingerne er ved at åbne sig. Hæld 2 deciliter fløde ved og kog hele retten op. Vend hele retten sammen og servér. De muslinger, der ikke er vil åbne, skal kasseres. Muslingerne kan med fordel spises med brød, hvidløgsaioli og et koldt glas økologisk hvidvin ved siden af.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here