AGF har været i forrygende form i første kamp efter vinterpausen, en form der blot er fortsat efter et mildest talt fremragende efterår. Senest blev det til en flot udesejr på 2-1 over AC Horsens.  Det blev en spændende, og måske lidt for spændende til tider, kamp, hvor AGF til sidst kunne smide armene over hovedet.

 

Utrolig form

Kigger man på AGF’s statistik i de sidste mange kampe, har holdet blot tabt en enkelt kamp ud af 15 mulige. Det skal dog siges, at de mindre vigtige kampe i vinterpausen tælles med i denne statistik. I superligaen har holdet gjort det over al forventning, og indtager altså som bekendt en flot tredjeplads. 

Det altoverskyggende mål for De Hviie siden omlægningen af Superligaen i 2016, har været at nå et slutspil i mesterskabsslutspillet. Det har endnu ikke fundet sted. Som bekendt er der ikke lang tid til slutspillet indfinder sig, nemlig blot fem kampe. Kigger man på den sikkerhedsfaktor, som AGF har i øjeblikket, er der heldigvis otte point ud af 6. Altså skal der tabes 9 point for at ryge ud af slutspillet i den sjove halvdel.

 

David Nielsens tropper er i forrygende form, og det er længe ventet. Aarhus GF har efter mange år endelig fået sat en prop i den række af skuffende resultater, de mange trænerfyringer og egentlig tilstanden som lidt af en fuser. Sidst i februar tager AGF hjemme imod Hobro, og derefter går turen til Silkeborg.

 

Silkeborg – en walk over eller en uventet udfordring?

Silkeborg er en smuk by. Det er en by med masser af historie, se bare Vores Silkeborg. Heldigvis er deres fodbold i denne sæson fuldstændig i den anden ende. Det har mildest talt gået rigtigt dårligt for Silkeborg, der har befundet sig på Superligaens sidsteplads i det meste af denne sæson, og stadig gør det nu. 

Det, der taler for, at kampen mod de blå fra Silkeborg bliver let klaret, er det faktum, at de blot har skaffet 11 point i 22 kampe. Hurtig hovedregning siger, at det blot er et halvt point pr spillede kamp. Ikke imponerende. AGF ligger med 39 point som stillingen ser ud lige nu, og har altså mere end 3 gange så mange point.

 

Hvor ligger udfordringen så?

Silkeborg fik til de flestes overraskelse et utroligt flot point mod FC København, årets danske europæiske håb og Superligaens andenplads. Silkeborgenserne spillede en flot kamp, og fik hevet et 1-1 resultat hjem.

 

Dårlige minder fra sidste sæson

Noget, der yderligere taler for, at kampen kan blive en udfordring, er det 4-3 nederlag som AGF led i efteråret, som de fleste fans nok husker. Silkeborg havde igennem 12 kampe ikke vundet en eneste kamp, men fik ved hjælp af et mål to minutter før tid sikret sig en sejr, i en mildest talt vanvittig målfest af en kamp.

Lad os håbe at det ikke gentager sig i år. 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here