Dette indhold er sponsoreret.

Det kan være svært at leve på SU. Økonomien er ofte stram og pengene skal benyttes fornuftigt. Dog skal livet også leves og man er kun ung en gang i sit liv, så det gælder om at få det bedste ud af det – det betyder at man ofte som ung skal bruge nogle penge på oplevelser, sport og fritid. Heldigvis har størstedelen af danske virksomheder studierabat – specielt når det kommer til sport og fritid. 

Når økonomien strammer til er det vigtigt som studerende at tænke over hvordan man sparer penge uden at gå på kompromis med livsstilen og sporten. Nedenfor kommer råd til hvordan man bedst muligt udnytter SU’en som studerende og hvor du kan bruge dine studierabatter henne

Se hvor du kan bruge dit studiekort 

Når man er studerende er det vigtigt at benytte sig af de studiemæssige fordele, som studiekortet tilbyder. Studiekortet giver mulighed for at spare penge steder, som man ikke skulle tro. Specielt når det kommer til at sport og fritid, hvor det er muligt at få fitness studierabet, rabat på State energidrik, rabat på proteinpulver og meget andet træningsrelateret. Virksomeder som BfR og MyProtein gør en stor sag ud af at have studierabetter. Find en masse fede studierabatter her for at få et overblik over, hvor man kan benytte studierabatter henne både online og fysisk. 

Læg et budget, som holder 

Mange bliver opdraget og får prædiket budgettet ind i deres hverdag. Dog er der mange, som stadig ikke ved hvordan man lægger et budget og overholder det. Et budget skaber overblik over alle ens indtægter og udgifter, så man aldrig er i tvivl om hvor mange penge, der står på kontoen. 

Måden man starter med at lægge et budget på at er at finde ud af ens faste indkomst. Det vil sige, hvor mange penge kommer fast ind på kontoen hver måned. Her medtager man SU’en og indkomst fra et studiejob. Det er basen for ens budget. Dernæst finder man de faste udgifter: husleje, streamingtjenester, aconto til el og vand osv. Til slut finder man de variable omkostninger, som våger over cafe-besøg, byture, mad osv.

Når alle tallene er samlet kan man se hvor mange penge, der er til overs hver måned, samt hvor det er muligt at spare penge. 

Der findes Apps som Spiir, som får adgang til bankkontoen og udregner budgettet for dig, hvormed man kan se præcis hvor mange penge, der bruges på de forskellige ting. 

Sport og fritid kan være omkostelig 

De fleste dyrker sport eller fitness. Det betyder kontigentbetaling og udgifter til udstyr. Hver sport er forskellige og koster forskellige mængder penge. Når det kommer til fitnesscentre, er et godt råd at blive medlem af en underafdeling af de store fitnesscentre. Fitness World ejer Urban Gym, som er en af deres underafdelinger, hvor der er sparet på holdundervisning og reception, for at holde abonnementsbetalingen nede for medlemmerne. De har afdelinger i hele landet, og det er en god måde for dig at spare penge hver måned. 

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here