Nu har vi ramt marts og foråret springer så småt ud. Foråret bringer masser af havearbejde med sig. Hækkene springer ud, ukrudt kommer frem og græsplænen vokser uafbrudt. 

Græsplænen skal slås

I marts eller april begynder græsplænen at vokse. For at holde græsplænen ved lige skal du, slå den omkring en gang om ugen. Du kan til fordel gøde din græsplæne, dette gør græsplænen pænere og kan mindske omfanget af mos og ukrudt. Det er også nu, at du skal gøde havens bede og en eventuel køkkenhave. Hvis du gøder nu, får planterne og blomsterne en masse næring, så de vokser endnu bedre om sommeren. 

Nyt udstyr

Er dine havemaskiner efterhånden blevet sløve, er forårets fremtræden en optimal mulighed for at udskifte dit udstyr. Ikke alle finder vedligeholdelse af haven det mest spændende, og faktisk ender du med at bruge mere energi og tid, hvis dit udstyr ikke fungerer som det skal. Især hækkeklippere er optimale at skifte ud, når de begynder at blive sløve. En have kan hurtigt friskes op ved en simpel hækkeklipning. 

Det er også en god ide at skifte græsslåmaskinen ud, da især dette kan være tidskrævende. Du kan til fordel besøge din lokale Harald Nyborg og se deres udvalg af havemaskiner. 

Frem med havemøblerne 

Det er nu tid til at tage havemøblerne frem. Det har været pakke væk henover vinteren.  Nu når vejret bliver lunere, kan vi igen slappe af i havemøblerne. Møblerne skal nok vaskes efter de har været pakket væk, så de igen kan bruges. 

Trampolinen kan også få sit debut i haven igen. Det skal dog huskes, at den skal pakkes væk de dage med storm, medmindre trampolinen sidder godt fast i jorden. 

Er haven stor nok, kan en mindre fodboldbane sættes op med små mål. Dette er en nem udendørsaktivitet, især hvis der er børn i hjemmet. Målene kan nemt tages frem og pakkes væk igen når de bruges. 

Bekæmp dræbersnegle. 

Foråret tager typisk kun godt med sig. En ulempe ved foråret er dog dræbersneglene. Når temperaturen når de 10 grader, vågner dræbersneglene igen. Der er forskellige måder at bekæmpe dræbersnegle på og dermed undgå, at de æder sig igennem din have. Du kan manuelt indsamle dræbersneglene og deres æg, og derefter aflive dem, humant, ved at klippe hoved af med en saks. 

Du kan også lade naturen gå sin gang og vente på, at dræbersneglene biologisk bliver bekæmpet. Der er få dyr som spiser dræbersnegle. Det er pindsvin, krager og moskusænder. Ellers kan du kemisk bekæmpe dræbersneglene med sneglegift. Denne metode anbefales dog ikke af biologer, da giften dræber alle snegle. Også de snegle, som faktisk hjælper til i haven. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here