Kender du det, hvor man er så optaget af noget, at man helt glemmer sine omgivelser? Den oplevelse, kan du få, når du er passioneret omkring fodbold, og endnu en spændende kamp kører på skærmen. Det kan være helt svært at falde til ro bagefter, men det skal ikke være umuligt. Læs med her for at se, hvordan du gør.

Når kampen er i gang

Bolden suser hen over banen, spillerne suser efter bolden, og adrenalinen suser rundt inde i dig. Selvom du ikke selv spiller, kan det stadig føles som om, at du er med dit yndlingshold på stadion. Fodbold kan være alt fra en passion til en fritidsinteresse, og det er nemt at blive revet med af stemningen, når først kampen er startet. Men når kampen er over, skal du huske at slappe af igen. Selvom det er noget, man kan glemme, imens kampen står på, er der altså ting, som er vigtigere end fodbold. Derfor er det vigtigt, at du kan finde ro i sindet, når kampen er ovre, uanset kampens resultat.

Få pulsen ned igen

Hvis dit hold har tabt kampen, kan man til tider helt miste pusten af det, eller man kan blive vred, hvis det man føler, at noget er gået galt, og resultatet er unfair. Men hvis du har vundet, bliver man jo glad, så man har lyst til at fejre det. Det er bare ikke altid, at der er tid eller mulighed for hverken at fejre, blive ked af det eller vred. Derfor gælder det om at få pulsen ned igen efter kampen. Det kan være, at du skal på arbejde næste dag; i så fald er det en dårlig idé at spilde timer af din nattesøvn væk på ekstreme følelser.

Sov godt

Tag et par dybe vejrtrækninger, gå en lille tur eller tag et glas vand; det kan alt sammen hjælpe med at få dig til at slappe af, så du kan falde ordentligt i søvn. Det kan nemlig være svært at sove godt, hvis din puls stadig er høj, og adrenalinen stadig pumper rundt. Men når først du slapper af, kan du formentlig sove godt, da kroppen jo har været på arbejde, fordi den netop har haft høj puls og adrenalin. Søvn er vigtigt; dit humør i hverdagen kan blive stærkt påvirket af din nattesøvn, så det er helt vitalt, at du sover godt. Med de bedste elevationssenge vil du altid sove godt efter en kamp, men det hjælper jo selvfølgelig, hvis du er afslappet inden sengetid.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here