Sommerferien er netop slut for et par dage siden, og hverdagen melder igen sin ankomst. 

For de fleste børn er gensynet med venner og lærere glædeligt, men det kan være hårdt for nogle børn at starte i skole igen efter en lang sommerferie. Derfor er det super vigtigt, at børnene får de bedste betingelser for at få en god start på det nye skoleår. Der er flere forskellige ting, man kan gøre som forældre for at sikre sit barn en god start på skoleåret, uanset om de skal til at begynde i børnehaveklasse, eller om de skal starte på en gymnasial uddannelse. Du kan læse mere i artiklen om, hvad du som forældre kan gøre for, at dit barn får en god start på det nye skoleår.

Skab nogle klare rammer for barnet

Først og fremmest er det vigtigt, at dit barn har overskud og energi til at starte skoleåret. Derfor er det vigtigt som forældre, at du sørger for at ændre barnets døgnrytme fra ferie til hverdag nogle dage inden skolestart. Et veludhvilet barn med fornuftige sengetider og klare morgenritualer, er nemlig en stor fordel, hvis barnet skal være klar til at modtage læring i skolen. Udover søvnen, er det vigtigt at skabe nogle klare og tydelige rammer i barnets hverdag. Det er meget individuelt hvad det enkelte barn har brug for, men det er vigtigt at lytte til sit barns behov, så barnet kan få ro i maven. 

Tal med dit barn

Det sidste råd lyder simpelt, men det kan være svært at få sit barn til at åbne op om de tanker og udfordringer de går med i forbindelse med starten på et nyt skoleår. For nogle børn kan skolestarten være udfordrende. Det kan der være mange forskellige årsager til. Nogle trives måske ikke socialt i klassen, mens andre har problemer med at følge med fagligt. Hvis de har udfordringer med det faglige findes der adskillige muligheder, der kan være med til at styrke barnets faglighed og selvtillid. Der tilbydes f.eks. lektiehjælp på den her side, hvor hjælpen bliver skræddersyet til dit barns behov. Børn lærer nemlig meget forskelligt, og derfor er det helt afgørende at finde den rigtige tutor, der tager forbehold for den enkelte elevs faglige niveau, udfordringer og særlige ønsker og behov som familien og barnet har. Man kan eksempelvis få lektiehjælp online, hvis det passer bedre ind i familiens og barnets hverdag.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here