Dette indhold er sponsoreret

Som den lille storby den er, kan Aarhus uden tvivl noget, som mange andre storbyer ikke kan. Byen er ikke kun hyggelig på grund af de charmerende, farverige bygninger i gadebilledet men også på grund af menneskene der beboer byen. Aarhus er en stor studieby og tiltrækker derfor mange unge mennesker, men også mange forskellige kunstnertyper der er vilde med stemningen. Det er især derfor, at den hyggelige by er et besøg værd. Hvis du er på vej på weekendtur til Aarhus, er det en god idé at lægge en plan for hvad du og din rejsemakker ønsker at se og opleve, så I får mest muligt ud af jeres tur. Derfor kommer der her en lille guide til hvad du skal huske at besøge, når du skal til smilets by. 

Den gode frokost

Uanset om du er til en stor eller let frokost, efter I har gået gaderne tynde, kan det være svært at få overblik over de mange gode frokoststeder i byen. Det er også forskelligt om man er på jagt efter den billigste, største eller bedste frokost i byen, og derfor er det en god idé at bruge en guide der kan hjælpe dig og din rejsemakker til at tage en beslutning. 

Du kan for eksempel finde dit frokoststed her. Her kan du finde sandwich, smørrebrød, salat og café frokost, alt afhængig af hvad der passer jer bedst. De fleste steder har åbent for frokost fra klokken 11 eller 12.

Restaurant- og cafébesøg

Der er selvfølgelig mange lækre og hyggelige restauranter og caféer som bestemt er et besøg værd, men det kan være yderst subjektivt, hvad man er til. Hvis I for eksempel er til det franske køkken, kan I prøve Café Englen, som er en af Aarhus’ bedste caféer, hvor du kan få den populære engleburger. Alternativt kan man prøve Kohalen, som engang var et cafeteria for chauffører, slagtere og andre med tilknytning til slagteriet. Det er bedst at besøge stedet, hvis du ikke er vegetar, da de serverer meget kød i form af for eksempel flæskesteg, pariserbøf blandt meget andet man kan hælde brun sovs over. Hvis du er lidt af et madøre, er der flere Michelin-restauranter i Aarhus, som selvfølgelig også er et visit værd. 

Gå i byen

Hvis I har planer om at se byen om aftenen, kan I enten tage ud og prøvesmage byens cocktailkort eller gå i biografen. Hvis det er drinks og dans der skal til, er St Pauls Apothek eller Bar Habla et besøg værd. Alternativt kan biografen Øst For Paradis være en god idé til en aften i byen. Stedet er en fast bestanddel af den Aarhusianske sjæl og viser mange internationale og håndplukkede film. Biografen ligger i kælderen og ovenover ligger der en café, som i daglig tale bliver kaldt Paradis, deraf navnet på biografen. Caféen skal besøges som en del af biografoplevelsen, for at få den fulde, autentiske Aarhus-oplevelse. Dagen derpå kan I passende besøge byens bedste bager, La Cabra. 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here