arfan-habibi

Arfan Habibi – Ungdomsspiller på kontrakt i AGF, studerende på HF og fodboldtræner, der er ingen chance for, at det 17-årige talent keder sig.

17-årige Arfan Habibi, som fik kontrakt med AGF, da han var 15 år, blev i sommers rykket op på AGF’s U19-hold. Det betyder at han træner en gang mandag, to gange tirsdag samt torsdag, en gang fredag og så er der kamp i weekenden. Arfan har også næsen i bøgerne, da han er i gang med en HF på Langkær Gymnasium og HF. Og så er der da også lige tid til at være træner for FC Bispehavens U12-drenge tirsdag, torsdag og fredag. Det kan virke som en hård omgang for mange, men det hænger godt sammen for Arfan.

Han er glad for at gøre en forskel, hvilket han blandt andet gør, når han tager trænerkasketten på hos FC Bispehaven.

– Det giver mig masser af glæde at se de drenge. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at mange har det svært i Bispehaven, hvor der er en del problemer med kriminalitet. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel. Jeg vil gerne være med til at give de her drenge nogle gode og positive oplevelser. Forhåbentlig kan det være med til at gøre, at de ikke havner i problemer, siger Arfan Habibi til AGF.dk. Han ved, at han som rollemodel kan give de unge drenge tro på, at man kan klare sig godt i samfundet, selvom man har udenlandsk baggrund. 

Meget i Arfans hverdag handler om fodbold, men der skal også være tid til skolen, hvor han har været inde i en positiv udvikling.

– Jeg prioriterer også skolen højt. Tidligere kunne jeg godt finde på at lave lidt ballade, men de sidste par år har jeg ændret mig og taget skolen meget mere seriøst. Det har også gjort, at mine karakterer er blevet bedre. Min uddannelse er vigtig for mig, for det er jo ikke sikkert, at jeg slår igennem som fodboldspiller, siger han til AGF.dk. og forsætter:

– Men jeg vil gøre alt for det. Nu har jeg to år til at bevise mig som U19-spiller, og derefter håber jeg at komme ind på AGF’s førstehold. Det er det, jeg satser på lige nu. Og hvis det ikke lykkes, så vil jeg stadig hygge mig med fodbold på et lavere plan. Og uanset hvad, så vil jeg gerne give noget videre. De ting, jeg lærer ved at være i AGF, kan jeg bruge ved drengene på U12-holdet. Både øvelser på træningsbanen og rent menneskeligt, fortæller han til AGF.dk

Arfan Habibi har været i Danmark siden han var to et halvt år gammel, efter at have tilbragt sine første leveår i Afghanistan.

U19-træner i AGF Claus Terkildsen har en masse godt at sige om det unge talent, som spiller på den offensive midtbane:

– Arfan er en livsbekræftende ung mand. Han smiler altid. Han er altid glad og positiv. Hvis ikke jeg vidste, at han er afghaner, så ville jeg tro, han var fra favelaen i Brasilien. Han elsker bolden, og han har en fantastisk teknik. Og så spiller han for at vinde. Han er meget vellidt blandt de andre spillere – ja, blandt alle. Alle kan lide Arfan, fortæller træneren til AGF.dk.

 

Foto: AGF.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here