Aabech

Kim Aabech var som så ofte før ved at stjæle alle overskrifterne efter sit “Panenka-straffe”, men AC Horsens fik udlignet kort før tid og dermed hældt lidt malurt i bægret. Alligvel var Aabech nogenlunde tilfreds med kampens udfald.

Få er lige så kolde som Kim Aabech, når de skal sparke straffe. I hvert fald er det de færreste, der tør lave en såkaldt Panenka i en kamp, hvor der spilles om point, men topscoreren havde læst sin duellant og ydmygede ham ved at sætte bolden midt i målet i en blød bue.

– Ham Rønnow er en sprælsk målmand. Han prøvede at psyke mig ved at sige, at han vidste, hvor jeg ville sparke. Så gik jeg ikke ud fra, at han havde regnet med, at jeg ville sparke midt i målet. Så det ville jeg lige prøve, sagde Kim Aabech til Jyllands-Posten.

Læs også: Wieghorst: Skuffende, at vi ikke lukker kampen

Det var selvfølgelig surt, at AC Horsens lykkedes med at få udlignet Aabechs føringsmål, men set i det store perspektiv var målscoreren faktisk ikke så skuffet endda efter kampen. Hovedsagen er at lægge afstand til Lyngby og det formåede AGF at gøre endnu engang.

– Vi havde selvfølgelig ikke regnet med, at vi efter fem runder havde overhalet Lyngby. Vi vidste, at Lyngby var gode i efteråret, og at de måske ville falde lidt i foråret. Vi har fået en rigtig god start, men det er klart, at vi ikke havde set os selv stå her med tre points forspring og en kamp i hånden mod HB Køge. Vi tog et kæmpe skridt mod Vendsyssel, og kunne tage et kæmpe skridt mod Horsens. Inden kampen blev vi enige om, at Horsens bare ikke skulle vinde denne kamp. For så kunne de lugte blod. Det var vigtigt, at vi ikke tabte, fortsatte Aabech over for avisen.

Læs også: SP: Fair at dømme straffe

Næste opgave for Kim Aabech og resten af AGF-holdet er udekampen imod HB Køge, der fløjtes op torsdag aften kl. 20.30. Derefter venter topkampen imod Viborg FF på NRGi Park søndag.